Hur länge kan en dator vara påslagen kontinuerligt?

March 10

Hur länge kan en dator vara påslagen kontinuerligt?


Datorer är konstruerade för att tåla kontinuerlig användning och kan lämnas på obestämd tid. Under uppstart, har hårddisken att snurra upp, som sätter slitage på enheten. Detta är ett mindre problem med moderna enheter och obefintlig med solid-state-enheter, eller SSD, som inte har några rörliga delar. Lämnar en dator kommer inte att orsaka någon skada, men du bör överväga vissa risker.

dammansamling

Ju längre en dator är påslagen, ackumuleras mer damm. Damm uppbyggd så småningom kommer att blockera luftventilerna och påverka prestandan hos kylfläktarna. Damm ackumuleras även när datorn är avstängd, men det tillför upp snabbare medan fläktarna blåser. Håll en stationär torn från golvet, om möjligt, och i ett område med så lite damm som möjligt.

power Usage

Datorer är vanligtvis stängas av för att spara energi. Den totala strömförbrukningen beror på din specifika hårdvara: En speldator i allmänhet använda mer kraft än en som används för att skriva och e-post. Eftersom datorer är utformade med tanke på effektivitet, de är vanligtvis att övervintra eller sova efter en viss tid. Om datorn sätts i vila eller vänteläge, använder det bara tillräckligt med energi för att hålla sitt nuvarande tillstånd lagras i minnet.

Överhettning

All intern PC hårdvara kan skadas av överhettning, men CPU (Central Processing Unit) är mest utsatta. Säkra CPU temps faller i allmänhet mellan 30 och 45 grader Celsius, och moderna processorer sakta ner, eller spjäll, om de når approximativt 75 grader eller mer. Om de interna temps hålls över tröskelvärdet, förkortar det livslängden på komponenterna. PC-spel och andra 3D-applikationer är kända för att orsaka överhettning, speciellt med närvaron av damm uppbyggd. Om dessa program är kvar kör hela tiden, kan systemet stängas av för att skydda sig. Om så är fallet, ger den åtminstone 15 minuter för att svalna innan du sätter på den igen.

virusattacker

En trojan är en typ av virus som verkar legitim, när de utför skadlig aktivitet. En mask sprider sig automatiskt över Internet genom att reproducera sig självt. Dessa och andra typer av skadliga program attack utan förvarning. Om datorn är kvar på kontinuerligt och du har bredband, har det en konstant Internet-anslutning som kan lämna dig öppen för hackare, även när datorn inte används. En brandvägg hjälper till att förhindra denna typ av attack genom att filtrera inkommande anslutningar som kan vara skadliga. Windows 7-system har interna brandväggar som alltid är på som standard.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com