Hur man gör en vektor i Inkscape

May 1

Inkscape är ett open-source grafisk editor som liknar Adobe Illustrator och Coreldraw. Gratis att ladda ner och använda, kan Inkscape du skapa och redigera Scalable Vector Graphics som kan ökas eller minskas i storlek utan förlust i bildkvalitet. Vektorgrafik använder ett koordinatsystem för att lagra bilddata och ger en användbar kontrast till bitmappsgrafik, som lagrar bilddata i ett rutnät med pixlar. Använd Inkscape att skapa logotyper, former och tekniska illustrationer som kan skalas till olika storlekar utan förlust i bildkvalitet.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt, tomt Inkscape dokument genom att köra Inkscape. Panorera över duken genom att trycka på "Ctrl" och en piltangent; zooma in och ut genom att trycka på "Ctrl" och "+" eller "-" resp.

2 Klicka på en av de "formverktyg" knapparna i verktygsfältet. Du kan skapa rektanglar, ellipser, stjärnor och spiraler med grundläggande Inkscape formverktygen. Klicka och dra musen över arbetsytan för att rita den valda formen.

3 Klicka på "Selection Tool" i verktygsfältet för att manipulera din form. Använd markeringsverktyget för att klicka och dra de små, diamantformade "handtag" på din form. Du kan skala, förvränga, och rotera bilden genom att klicka på handtagen.

4 Flytta din form genom att klicka och dra den med "Selection Tool." Om du har flera former på din arbetsyta och du vill ha en form för att överlappa varandra, väljer formen och tryck "Page Up" för att få den framåt eller "Page Down" för att skicka det tillbaka.

5 Ändra en form fyllning och stroke (färg och gränsen) genom att välja form och trycka på "Shift + Ctrl + F" för att öppna "Fill och färg" dialogen. Använd "Fill" -fliken för att manipulera färg och genomskinlighet enligt objektet. Använd fliken "Stroke Paint" för att manipulera färgen på kantlinjen runt objektet; den "Stroke Style" fliken kan du lägga till effekter och ändra utseendet på gränsen.

6 Spara din bild genom att trycka på "Ctrl + S" när som helst, och ångra eventuella ändringar i bilden genom att trycka på "Ctrl + Z." Spara ditt arbete ofta så att du enkelt kan återställa bilden till en ny tidigare tillstånd och undvika att förlora tidigare förändringar.

Tips

  • Besök Inkscape webbplats för förskotts handledning om effekter du kan använda på dina bilder.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com