Hur man drar ansikten med animation vektorer

May 18

Hur man drar ansikten med animation vektorer


En stor del av animering under de senaste åren, speciellt spelfilm animation, har varit baserade på 3-D-modeller. Denna nya formatet har nästan helt ersatt gamla cellen ritade animationer 2-D. Men med utvecklingen av 2-D animation format och paket, särskilt Flash, fler och fler animationer skapas för webbsidor, videospel och TV som liknar de två-D animeringar från förr. En av de saker som måste bemästras när man använder program som detta för att skapa animeringen lära sig att använda vektor verktyg för att skapa animerade ansiktsuttryck.

Instruktioner

1 Använd Vector verktyg i det program som du väljer att använda för att skapa de grundläggande former för ansiktsdrag, som ögon, näsa och mun. Antingen ange formen på "Fyll" eller använda "Paint Bucket" verktyg för att fylla varje avsnitt med lämplig färg. Varje viktig funktion bör vara på sin egen separat lager i tidslinjen.

2 Sätt nyckelramar längre ner på tidslinjen där du vill göra ändringar i ansiktsdrag. Eftersom du har varje funktion på ett eget lager i tidslinjen, måste du göra detta för dem alla. Välj sedan den sista bildrutan i den första funktionen som du vill ändra.

3 Välj "Välj" eller "Konvertera" verktyg (eller vad verktyget bezier justering kallas i det program du använder) och välj en kant av en form som du vill ändra och flytta linjen. Till exempel, om du har en öppen mun som du vill förvandlas till ett leende, använda verktyget för att ändra de yttre linjerna i munnen till ett leende.

4 Justera alla ansiktsdrag som du vill animera med Bezier verktyget. Använd sedan interpolering funktion i programmet (det brukar finnas genom att högerklicka på tidslinjen skiktet) för att skapa hela rörelsen i bildrutorna mellan nyckelramarna. Du kan nu publicera din animation fil i format som är tillgängliga för dig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com