Hur man skapar en DOS-partition eller logisk DOS-enhet

March 21

Hur man skapar en DOS-partition eller logisk DOS-enhet


En DOS-partition ger en grundläggande filsystem för din hårddisk. En DOS-partition kan vara värd äldre Windows operativsystem och det kan omvandlas när du installerar nyare versioner av Windows. DOS-partitionen skapas med hjälp av ett program som heter "fdisk." Fdisk medföljer Windows installations-CD eller en startdiskett. Fdisk är ett litet program som låter dig skapa DOS-partitioner och logiska DOS-enheter eller ta bort DOS-partitioner.

Instruktioner

1 Sätt Windows installations-CD eller startdisketten i datorns enhet. Starta maskinen med startdisketten i enheten. Datorn kommer att starta direkt till en anläggning skärm om du använder en Windows-CD. Tryck på "Esc" för att gå till kommandotolken. Om du använder en startdiskett är en kommandotolk automatiskt.

2 Ange "fdisk" i kommandotolken för att starta programmet. På startskärmen, tryck på "1" -knappen, som väljer "Skapa DOS-partition eller logisk DOS-enhet" alternativet. Välj "1" igen, som är märkt "Skapa primär DOS-partition."

3 Tryck på "Y" knappen vid nästa prompt märkt "Vill du använda maximalt tillgängliga storleken för primär DOS-partition." Fdisk ansökan visar en varning om att all information på hårddisken partition kommer att raderas. Tryck på "Enter" för att starta processen.

4 Skriv "format c:" i kommandotolken efter fdisk ansökan är klar. Funktionen formatet gör den nya partitionen startbar, så att du kan ta bort startdisketten och starta direkt till hårddisken. Det kan ta flera minuter för formateringsfunktionen att slutföra, beroende på storleken på din hårddisk.

Tips

  • Fdisk raderar all information från enheten. Se till att du har alla dina dokument och program säkerhetskopieras innan du använder verktyget.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com