Hur du ställer in Taxonomi i Drupal

May 29

Drupal taxonomi funktion är utformad för att hjälpa dig kategorisera innehåll - vare sig med taggar som på en blogg eller med standard kategorier. Komma igång och ställa in din taxonomi i Drupal är enkel. Taxonomi består av ordförråd och villkor. Vokabulären liknar ett paraply, med termer under den. Ett prov vokabulär kan vara "Kategori", och ett prov sikt undertill skulle kunna vara "Automotive."

Instruktioner

1 Logga in på din Drupal-webbplats och klicka på "Structure".

2 Klicka på länken "Taxonomi". Klicka på "Lägg till ordförråd."

3 Skapa ett namn för ditt ordförråd. Exempel ordlistor kan vara "Kategorier" eller "etiketter". Klicka på "Spara" för att skapa ordförråd.

4 Klicka på "Lägg till villkor" bredvid ordförråd namn. Lägg till önskad term. Till exempel kan du lägga till kategorin "blogginlägg" om du använde "Kategori" ordförråd. Skriv en beskrivning för det, om så önskas. Detta visar bara upp i administratörens panel. Ange webbadressen alias som namnet på sikt. Klicka på "Spara".

5 Upprepa processen för att lägga till så många villkor som du vill. Varje vokabulär kan hålla ett obegränsat antal termer.

6 Klicka på "Struktur" och klicka sedan på "innehållstyper." Klicka på "Redigera" bredvid "artikel" länken.

7 Klicka på "Hantera Fields." Rulla ner till "Lägg till nytt fält" avsnittet. Klicka på väljaren och välj "Term Referens." Detta lägger fältet rutan till artikeln editor som låter dig att kategorisera eller tagg artiklar och blogginlägg. Skriv in namnet i "Label" och "Fält" lådor. Klicka på "Spara". Nu, när du skapar en ny artikel, kommer du att se termen referensrutan under textredigeraren. Här kan du välja artikelns kategori eller lägga till tillämpliga etiketter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com