Hur man använder kategorier och etiketter i Quicken

August 24

Hur man använder kategorier och etiketter i Quicken


Påskynda är en ekonomisk förvaltning program som erbjuds av Intuit som hjälper både privatpersoner och företag spåra ekonomi. En av de viktigaste komponenterna till behärska Quicken är att lära sig korrekt användning av kategorier och taggar. En kategori i Quicken hänvisar till en "etikett" för en viss uppsättning kostnader, medan en tagg fungerar mer som ett nyckelord för att beskriva en viss kostnad inom en kategori, eller i flera kategorier. Syftet med kategorier och taggar är att hjälpa dig exakt spåra dina inkomster och utgifter, samtidigt som du med tillförlitliga metoder för att fatta välgrundade beslut för att maximera intäkter och kontrollera dina utgifter.

Instruktioner

1 Skapa kategorier för att märka huvud utgifter eller inkomstklasser, till exempel "hushållskostnader" eller "kapitalavkastning." Syftet med en kategori är att definiera en bred bas av intäkter och kostnader. Du kan antingen skapa en ny kategori eller välj fördefinierade kategorier Quicken. Att skapa en ny kategori, klicka på en transaktion i Quicken, använd fliken för att komma till fältet Kategori och kategori väljaren visas. Antingen klicka på den kategori du vill eller skriv in namnet på en ny kategori inte fördefinierade i textrutan under kategorin väljaren. Använd rullgardinsmenyn och välj "Kategori" som "Kategori typ." Den nya kategorin kommer att lägga till systemet när du använder tab-tangenten för att gå vidare från kategorifältet.

2 Använd underkategorier för att bättre organisera och föra detaljerade register över dina transaktioner för framtida rapporter. Till exempel, om du har ett husdjur kategori du vill spåra en mängd olika underkategorier såsom mat, veterinär räkningar, och grooming. Detta kommer att hjälpa dig att få ett bättre perspektiv på hur du spenderar pengar och visa möjligheten att skära kostnader där det behövs. Att välja eller skapa en underkategori, gör du detta genom att använda samma alternativ för att skapa en kategori; Men när du väljer eller skapa en ny kategori, du återigen se en rullgardinsmeny för "Kategori typ." Använd rullgardinsmenyn och välj "Struktur" denna gång för att definiera det så, snarare än att välja "kategori."

3 Skapa taggar för att definiera särskilda utgifter i flera kategorier. Till exempel kan du skapa en tagg som kallas "Janet utbildning." Du kan sedan använda denna tagg för olika kostnader i samband med Janet utbildning i flera kategorier såsom hushåll, auto kostnader och uttag investeringar. Du kan även tilldela taggen kostnader i underkategorier. Detta gör att du kan köra specifika rapporter för att ta reda på de totala utgifterna på Janet utbildning. För att skapa en tagg, använder "Window" och sedan "Tag" alternativet. Klicka på "Redigera" och välj "Lägg till." Skriv in namnet på taggen och klicka på "Spara" följt av "OK".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com