Hur man tar bort LSASS.EXE

January 6

Lsass.exe är en kritiska system komponent för Windows-operativsystemet. Det är en del av Security Gateway genom vilken Windows-användare få tillgång till operativsystemet och deras personliga inställningar. Det är också en fil som har varit föremål för virus på grund av vissa svagheter. Om lsass.exe filen är infekterad med virus som kallas Sasser, måste du ta bort viruset för att återställa systemet till full funktionalitet. Du bör dock inte helt enkelt ta bort lsass.exe.

Instruktioner

1 Se upp för symptom av Sasser. Dessa är lätta att känna igen; När en dator har denna infektion, Windows felmeddelanden dyker upp med jämna mellanrum med instruktioner för att spara arbete innan Windows stängs av. Dessa meddelanden har nedräkning klockor på dem, och när nedräkningen löper ut startar operativsystemet. Denna mask skapar också felmeddelanden som säger programmet LSA Shell har stött på ett problem och måste avslutas. Om du inte ser dessa meddelanden är lsass.exe fungerar och bör inte tas bort.

2 Inköp, ladda ner och installera en ansedd virussökning program om du inte redan har ett. Inte alla virus scan program kostar pengar; en länk till en fri virussökning program återfinns i avsnittet resurser.

3 Starta din virussökning program och leta efter de senaste programuppdateringarna och virusdefinitioner. De specifika instruktioner för detta varierar från en programvara utgivare till en annan, men det är oftast mycket lätt och är ofta en automatiserad process som standard.

4 Ladda ner det väsentliga Microsoft säkerhetsuppdateringen i samband med denna fråga. En länk till den aktuella säkerhetsbulletinen kan hittas i avsnittet resurser. När du kommer till den platsen, hitta det operativsystem du använder listas inom intervallet drabbade programvara och klicka på länken bredvid den posten. Acceptera hämtningen och vänta som filen hämtar automatiskt och installerar. Du kan bli ombedd att starta om datorn efter det händer, men hoppa till nästa steg innan du gör.

5 Fysiskt koppla datorn från Internet. Om du ansluter via en kabel, koppla bort den från datorn. Om du ansluter via en trådlös anslutning, stänga av eller ta bort det trådlösa nätverkskortet på din dator. Starta om datorn när du gör detta.

6 Starta din antivirusprogram och kör en fullständig genomsökning. Inte ansluta datorn till Internet igen förrän efter skanningen är klar.

7 Följ rekommendationerna från din antivirusprogram för att hantera eventuella upptäckta infektioner genom att ta bort eller karantän dem. När du har gjort detta kan du ansluta datorn till Internet med det förtroende som Microsoft säkerhetsuppdateringen och din antivirusprogram har tagit bort Sasser från lsass.exe filen.

Tips

  • Filen lsass.exe ligger i C: \\ Windows \\ System32 katalogen. Om du hittar en annan fil med detta namn i en annan katalog, kan det vara Sasser. Kör en virussökning på någon förekomst av lsass.exe som är på sin plats.
  • Om du tar bort lsass.exe från C: \\ Windows \\ System32 katalog, kan du inte att kunna logga in igen efter omstart, och datorn kan startas automatiskt, tvingar dig att återställa datorn till en återställningspunkt gjort tidigare. Windows kan inte fungera utan lsass.exe.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com