Fördelar och nackdelar med Web Conferencing

December 25

Fördelar och nackdelar med Web Conferencing


Webbkonferenser är en alltmer populär metod för kommunikation. Tidiga konferenssystem krävs högt specialiserad programvara och var man tvungen att sitta i en speciell studio framför en kamera. Moderna system körs på deltagarnas datorer och är lätta att använda. Populariteten av dessa system växer som Internet telefonbolag och Messenger miljöer lägga videofunktioner. Det finns ett antal fördelar och nackdelar med webbkonferenser.

Utrustning

Självinstaller nedladdningar bort risken för användare felaktigt installera webbkonferenser programvara. Hårdvaran för videokonferenser kommer nu som en integrerad del av en dator. De som inte har en integrerad mikrofon, mus och webbkamera kan köpa en "Plug 'n Play" paket av utrustning för väldigt lite pengar. En längs sidan av dessa system är dock att de upptar en hel del plats på hemdator. De använder också en hel del bandbredd och kunder med uppmätta bredband kunde hitta sin tilldelning översteg varje månad och åsidosätta avgifter som tas ut.

Personlig användning

Webbkonferenser inkluderar 12:59 kommunikation. Detta gör det möjligt för familjemedlemmar och vänner att hålla kontakten på ett mer personligt sätt än via mail eller telefon. Morföräldrar kan se sina barnbarn och dessa barn är mindre benägna att glömma morföräldrar som bor långt bort och inte kan besöka regelbundet. En nackdel med denna ansökan är dock att ingen alla är bekväm med tekniken och du kan inte alltid ser ditt bästa. När du har videokonferenser programvara installerad på din dator, dina kontakter kan se att du är online och riskerar att försöka ansluta till dig, även om du kanske illa klädd med håret en enda röra.

bildningsmaterial Användning

Webbkonferenser system kan också användas för företagsutbildning eller akademiska föreläsningar. När videokonferenser system används för seminarier, kallas de "webinars." Detta skär ner på resekostnader och skapar en bredare publik för utbildningsföretag och högskolor. Privatpersoner som kanske inte kunna råd med de höga inskriptionen avgifter, resor och logi i samband med att gå på en specialiserad utbildning skulle medföra lägre kostnader deltar i ett webbseminarium. Möjligheten att integrera fildelning och presentationsprogram förbättrar utbildnings framsteg. En nackdel med att vrida en föreläsning eller utbildning i en webbkonferens är att tvåvägskommunikation, skulle varje deltagare kunna avbryta föreläsare och hindra utvecklingen av kursen. Blockering praktikanter från att bidra skulle försvåra deras möjligheter att få klarlägganden.

Affärs Använd

Samverkan mellan långt kastade kollegor förstärks av webbkonferenser. Mer information kan utbytas vid sidan diskussionen. Arbetsrelationer förstärks genom visuell kontakt mellan människor som annars skulle vara osannolikt att möta. Telefonsamtal tillåter anonymitet och vissa medlemmar i ett konferenssamtal ställa ut, eller byta till andra uppgifter. Webbkonferenser sätter deltagarna på displayen och de är mer benägna att uppmärksamma när de vet att de bevakas. Lättheten att upprättande av en webbkonferens kan vara en nackdel. Anställda kan hamna utsatta av kolleger som begär alltför många webbkonferens - ett liknande problem för anställda som kopierar deras chef i varje e-post, vilket fyller sin inkorg med irrelevant korrespondens.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com