Hur fungerar en Zip-enhet fungerar?

September 2

Grunderna Zip Drive

En Zip-enhet är en bärbar förvaringssystem som används för att transportera filer från en dator till en annan. Du glider den in i en dator port, kopiera filer, ta bort enheten och glider den till en annan port på datorn. Eftersom enheten är löstagbar, är fil-lagringsutrymme begränsat och faller i en medeldistans för drivkapacitet.

En Zip-enhet är en kombination av läs / skrivteknik. Det finns två delar till chefen för en ZIP-enhet som har gränssnitt till datorn för att transportera data. Inuti disken är en snabb spin patronliknande del som liknar den flexibla delen av en diskett. Det är där koden är skriven för lagring. Till skillnad från diskett använder Zip-enhet en 9 cm micromaterial, vilket är mycket mindre och har en större kapacitet på grund av tekniska innovationer.

En Zip-enhet är snabbare än en diskett, men det kan inte jämföras med den hårddisk som är inbyggd i det inre av en dator torn och ansluts till moderkortet.

Om du skulle jämföra zip-enheter till en hårddisk i det inre av en dator, skulle du hitta hårddisken att vara ungefär fyra gånger snabbare.

Zip Drive Capability

När Iomega introducerade Zip-enhet, har bolaget också infört en innovativ, magnetisk beläggning av hög kvalitet som används på disken för att öka ledningsförmågan och överföringshastigheten från disk till disk. Det magnetiska beläggningen, som är den viktigaste punkten av differentiering mellan en zip-disk makeup och en diskett makeup. Beläggningen gör också läs / skriv del på framsidan av enheten 10 gånger mindre än en diskett. Den del eller läs / skrivmekanismen på framsidan av enheten komprimerar datakoder till tusentals spår per tum på drivmedieytan.

De data som lagras på zip-enheter är också indelad i sektorer på spåren för att utnyttja allt tillgängligt diskutrymme.

Zip-enheten fungerar genom att komprimera data, överföra data via läs / skrivhuvudet av skivan, spåra data, dela upp data på spåren för att eliminera utrymme, lagra informationen och överför den till nästa dator.

Kompatibilitet och Zip-enheter

Zip-enheter måste vara ungefär samma hastighet som hamn de skjuts in; annars kommer datorn att ge dig ett varningsmeddelande om att resultatet för din enhet kommer att minska på grund av diskontinuiteten. Om detta meddelande dyker upp på nedre högra hörnet av din dator, inte orolig. Driv kommer fortfarande att fungera; Det kommer bara att behandla information och data i en långsammare takt, eftersom hårddisken är snabbare än zip-enhet eller zip-enhet är snabbare än hårddisken.

Ett exempel: Om din zip-enhet är en 250 MB-enhet och du försöker kopiera data till en 100 MB-enhet, kommer det att utföra medelöverföringen mycket långsammare än om du försöker kopiera data från en 100 MB köra till en 100 MB-enhet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com