Hur du formaterar USB-enhet för Mac & PC

January 25

Hur du formaterar USB-enhet för Mac & PC


Små "Universal Serial Bus" (USB) enheter är mycket bekvämt för att bära runt data. Eftersom både Mac och PC har USB-portar, bilder och musikfiler kan snabbt och effektivt sätta på en liten USB-enhet och överföras mellan de två datorerna. Formatera en liten USB-enhet med Windows-baserade Fat 32 filformat kommer att låta driv arbetet med både Mac och PC med samma lätthet. The Fat 32 formatering kan göras på en Mac eller PC och inte kräver någon extra programvara.

Instruktioner

Formatera USB Drive för Mac och PC på en Mac

1 Sätt in USB-enheten i en USB-port på Mac. Dubbelklicka för att öppna mappen "Program" insidan av Mac hårddisk. Dubbelklicka för att öppna mappen "Utilities". Dubbelklicka för att köra Skivverktyg program som levereras med Mac.

2 Klicka på ikonen för USB-enheten i den vänstra kolumnen i diskprogrammet. Välj "Radera" -fliken längst upp i diskprogrammet. Välj "MS-DOS (FAT)" från rullgardinsmenyn bredvid "Format". Namnge USB-enheten i den öppna kolumnen nedan Format. "

3 Klicka på "Radera" knappen i det nedre högra hörnet av diskprogrammet. Klicka på "Radera" -knappen i fönstret som visas. Vänta som Skivverktyg formaterar USB-enheten så att den kan användas på både Macintosh och PC-datorer.

4 Avsluta diskprogrammet när USB-enheten har formaterats. Dra ikonen för USB-enheten från skrivbordet till papperskorgen. Ta bort USB-enhet som har formaterats för användning på Mac och PC från USB-porten på Macintosh.

Formatera USB Drive för Mac och PC på en PC

5 Sätt in USB-enheten i en USB-port på datorn. Klicka på "Starta", "Den_här_datorn" och leta reda på ikonen för USB-enheten under "Enheter med flyttbara lagringsmedia."

6 Högerklicka på ikonen för USB-enheten och välj "Format" från rullgardinsmenyn.

7 Välj "FAT32" från rullgardinsmenyn som ligger under "File System" -fliken i det nya fönstret som visas. Namnge USB-enheten i den öppna kolumnen under fliken "Volume label".

8 Klicka på "Start" knappen längst ned i fönstret. Klicka på "OK" på "Format" fönstret som visas. Klicka på "Format komplett" fönstret som visas.

9 Högerklicka på USB-enheten och välj "Mata ut." Ta bort USB-enhet som har formaterats för användning på Mac och PC från USB-porten på datorn.

Tips

  • Rengör ändarna av USB-enhet med en grov ren trasa för att avlägsna lös smuts och damm från kontakten.
  • Filsystemet FAT32 har en begränsning på cirka 4 gigabyte i storlek.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com