Kan jag ta bort min hårddisk och installera Ubuntu?

January 26

Ubuntu är en fri, öppen källkod operativsystem baserat på Debian GNU / Linux-distributionen och är den mest populära Linux-distributionen för närvarande tillgängliga, enligt DistroWatch.com. Detta marknader distributions sig på användarvänlighet och enkel installation. Det är möjligt att helt formatera en hårddisk innan du installerar Ubuntu, eller att partitionera hårddisken, bevara befintlig information.

Säkerhetskopior

Innan du installerar Ubuntu, alltid säkerhetskopiera alla befintliga data, även om du tänker helt formatera hårddisken senare. Säkerhetskopiera bevarar viktiga data i händelse av ett fel under installationen. Skriv informationen till en extern hårddisk, USB-minne eller en DVD eller CD-R innan du sätter Ubuntu Live-CD. Vissa användare kanske vill skapa en skivavbild av sin hårddisk innehåll, vilket är en fil som representerar en kopia av en hel disk, innan säkerhetskopiera sina data. Denna skivavbildning kan senare användas för att helt återställa den gamla enheten i händelse av ett problem.

Single Boot Partitione

Radera all information från hårddisken och installera bara Ubuntu kallas enda startpartitionering. För att använda denna metod, välj "Radera hela disken" alternativ från Förbered diskutrymme skärmen i Ubuntu Live CD installationsprocessen. Klicka på "Forward" -knappen. Installationsprogrammet kommer automatiskt partitionera hårddisken. Efter denna process är klar, kommer enheten att ha ett annat namn. IDE-hårddiskar kommer att få namnet "HDA" följt av ett nummer, medan SCSI, SATA eller USB-enheter kommer att få namnet "SD" följt av ett nummer.

Dual Boot Partitione

Ubuntu-användare kan hålla en installation av ett annat operativsystem, såsom Microsoft Windows, på sin hårddisk samtidigt som installationen Ubuntu. Detta bevarar befintliga data, och kräver Live CD för att skapa en enhet partition att hålla varje OS. För att utföra den här åtgärden, välj "manuellt redigera partition" på Förbered diskutrymme skärm. Klicka på Windows-partitionen, som är märkt antingen NTFS eller FAT32, och välj sedan ändra storlek. Välj den nya storleken på denna partition. Skapa en partition att använda som växlingsutrymme, som datorn använder som extra minne genom att klicka på ledigt utrymme, välja "Skapa ny partition" och välja "Logiskt, Swap." Gör detta partition dubbelt så stor som den minne som är installerat på datorn. Klicka det fria utrymmet igen och välj "Skapa ny partition" och sedan "Logiskt, Ext3" för att göra rotpartitionen. Gör denna partition minst 4 GB och ange monteringspunkten som "/".

Slutbehandling

Slutföra installationen genom att välja var att installera boot loader. Detta program stövlar operativsystemet och tillåter dubbla start användare att välja vilket operativsystem de vill starta. De flesta användare kommer att välja "Installera till MBR" (MBR står för "master boot record.") Tryck på "Install" för att slutföra installationen Ubuntu. Denna åtgärd slutför alla ändringar som valts på partitione skärmen. I enstaka startpartitioner, raderar allt befintlig information från hårddisken och ersätta den med en partition formaterad för Ubuntu. Hädanefter vid uppstart din dator kommer du att välja mellan Ubuntu eller Windows.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com