Felsökning en bärbar dator som inte startar efter uppgraderas till 4 gig RAM

January 16

Felsökning en bärbar dator som inte startar efter uppgraderas till 4 gig RAM


Installera RAM i din bärbara dator är en känslig process som tar särskild uppmärksamhet och omsorg. Ett vanligt problem efter installationen är oförmågan att starta datorn. Den snabbaste lösningen är att installera RAM igen, kontrollera vilken typ av RAM-minne installerat och kontrollera konfigurationen för noggrannhet. Om detta inte fungerar, kan RAM vara dåligt. I det här fallet bör du byta och installera nya RAM.

Instruktioner

Kontrollera om kompatibilitet

1 Undersök specifikationerna på förpackningen av din nyinstallerade RAM eller i dokumentationen som följde med RAM.

2 Öppna din laptop bruksanvisning och leta efter avsnittet om den bärbara datorns minnesspecifikationer och installation. De flesta handböcker laptop har en avsnittet "uppgradering" detaljer kompatibla uppgraderingar för datorn och hur du installerar dem. Om din manual har ingen sådan avdelning, leta efter avsnitt som beskriver den bärbara datorns specifikationer.

3 Jämför manuella noterade minnes specifikationer för den bärbara datorn med specifikationerna på förpackningen eller dokumentation av nya RAM. Alla specifikationer måste matcha. Till exempel, om din dator kräver 400 MHz PC-3200 DDR SDRAM, måste dessa exakta bokstäver och siffror sammanfaller med vad du har installerat. Kontrollera även högsta belopp för att säkerställa att systemet kan hantera 4 GB minne. Om du har köpt fel typ av RAM, måste du tillbaka vad du köpte och få den typ som anges i bruksanvisningen.

Kontrollera Installation

4 Stäng den bärbara datorn och koppla bort alla sladdar som ansluter till det. Stäng locket, vänd den bärbara datorn över och koppla bort batteriet.

5 Leta reda på minnesfacket lock, som vanligtvis finns på undersidan av bärbara datorer. Öppna locket med en stjärnmejsel. Mata dina RAM-moduler genom att trycka ner eller utåt på de två klippen som håller varje modul på plats.

6 Dra RAM fri och inspektera moduler för tydliga och synliga tecken på skador såsom sprickor i modulerna. Om RAM ser bra ut, för in modulerna i rätt ordning. De flesta bärbara datorer utse spåren med siffror. Om dina minnesmoduler är olika storlekar, installera den största i den första slitsen och installera resten i fallande ordning med minsta modul installerad i den sista spåret.

7 Pressa på varje RAM-modul för att säkerställa att den låser på plats. Stäng minnes spärren och åter ansluta batteriet innan du ansluter alla strömsladdar och andra önskade sladdar i den bärbara datorn.

8 Försök att starta den bärbara datorn. Minnet är förmodligen fel är att kontrollera installationen fungerade inte. Skicka minnet tillbaka till där du köpte den och byta ut det, om det är möjligt. Om inte, kan du behöva köpa nya RAM.

Tips

  • Om nya minnet fortfarande inte kommer att fungera och du har den gamla RAM initialt installeras i den bärbara datorn, installera den gamla RAM. Om din bärbara dator startar upp efter att du har installerat den gamla RAM, indikerar detta att problemet ligger hos det nya minnet. Om den bärbara datorn fortfarande inte kommer att starta upp, kan du ha skadat en annan laptop komponent under uppgraderingen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com