Hur uppdatera drivrutinerna för din bärbara dator

November 1

Hur uppdatera drivrutinerna för din bärbara dator


Om du har en bärbar dator som inte är helt ny, kanske du har undrat hur man kan uppdatera sina drivrutiner så att maskinvaran fungerar så effektivt som möjligt. Oavsett om du installerar operativsystemet, försöker åtgärda ett problem med din bärbara dator eller bara försöker få det att fungera bättre, det finns två huvudsakliga sätt du kan gå om att uppdatera sina förare.

Instruktioner

Använd Windows Update

1 Starta din bärbara dator och öppna Windows Update. För att göra detta, klicka på "Start", sedan "Alla program" och sedan "Windows Update." Om du kör Windows XP kommer en webbläsare starta och du kan bli tillfrågad om du vill köra en viss ActiveX plugin, som du bör göra. Om du använder Windows Vista eller Windows 7, kommer en specialiserad Windows Update visas.

2 Gå igenom alla Windows Genuine valideringskontroller eller Windows Update uppdateringar som krävs, välj alternativet att installera Valfria uppdateringar. Vänta medan Windows Update skannar din dator och försöker hitta drivrutinsuppdateringar för din hårdvara.

3 Välj att visa tillgängliga drivrutiner (om någon finns). Om det finns en drivrutin för hårdvaran du letade efter, väljer det genom att välja alternativknappen eller kryssrutan bredvid namnet och klicka sedan på knappen installera nära toppen av fönstret. Uppdateringen kommer att laddas ner och installeras på din dator. När installationen är klar, startar den bärbara datorn om det behövs.

Kontrollera tillverkarens webbplats

4 Läs den bärbara datorns tillverkare och modell. Exempel på möjliga tillverkare är Acer, Alienware, Dell, HP, Sony eller någon av ett antal datortillverkare. Modellnumret kan skrivas ovanför tangentbordet på den bärbara datorn, under det på en etikett eller ens etsad direkt i den bärbara datorn chassi. Du kan också ta reda på tillverkaren och modellinformation genom att högerklicka på "Den här datorn" i operativsystemet och klicka på knappen "Egenskaper".

5 Gå till den bärbara datorn tillverkarens officiella hemsida och gå vidare till deras "Drivers" eller avsnittet "Downloads". Välj den modell som överensstämmer med din bärbara dator och visa alla drivrutiner och nedladdningar som finns tillgängliga för det operativsystem som du har installerat.

6 Ladda ner drivrutinen för viss del av hårdvara som krävs. Spara den till din bärbara dator och sedan köra installationsdrivrutinsfilen. Följ instruktionerna som ges och gå igenom installationsprocessen tills den är klar. Starta din bärbara dator om det behövs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com