Hur man använder Skype VoIP

November 2

Med Skype kan du ringa samtal via Internet med hjälp av sin skräddarsydda programvaran. För detta måste du först registrera ditt namn. Se till att du laddar ner och installerar programvaran och välja ett skärmnamn innan du använder Skype.

Instruktioner

1 Kör och starta Skype-programmet. Logga in på systemet genom att skriva in ditt Skype användarnamn och lösenord.

2 Hantera din kontaktlista. Se till att du har lagt till och uppdaterat din kontaktlista innan du börjar. Fliken "Kontakter" kan du visa de extra numren tillsammans med namnen. Onlinekontakter visas på toppen av listan med en grön ikon. För att lägga till en kontakt när som helst, klicka på "Lägg till kontakt" och ange användarnamn ID för den person du vill lägga till.

3 Uppdatera din status. Längst ner på skärmen, kan du välja "Stör ej" om du inte vill ta emot några meddelanden samtidigt online.

4 Utforska "History" -fliken. Alla dina tidigare konversationer registreras här. Dubbelklicka på vilket fall som helst för att återuppta eller återförenas aktiviteten.

5 För att ringa ett samtal, klicka på namnet i kontaktlistan och tryck på den gröna telefonikonen knappen längst ner. Du kommer att se en status på skärmen "Ringing" tills personen svarar eller plockar upp samtalet. Efter att ha mottagit svaret anslutningen etablerad, du kommer att se "samtalstid" tillsammans med tid som förflutit på skärmen.

6 Lär dig att använda avancerade alternativ medan ringer eller tar emot samtal. Under ett samtal kan du högerklicka på kontaktens ikon för att bläddra alternativen. Klicka på "Mute" för att göra tyst din sida av samtalet, eller klicka på "Hold" för att ta ett annat samtal. Klicka på "Skicka fil" för att dela ett dokument eller foto. För att avsluta samtalet, klicka på den stora röda knappen längst ned på skärmen.

7 Utforska SkypeOut användning. Den tillåter dig att ringa på andra telefonnummer. Klicka på "ringa" fliken högst upp på skärmen. Skriv in numret du vill ringa och se till att du in på den internationella koden, även om både du och den du ringer är bosatta i samma land. Tryck på den gröna knappen för att göra samtalet. För att lägga till detta nummer i kontaktlistan, helt enkelt högerklicka och välj "lägg till kontakten. Tryck på den röda knappen när samtalet är över.

8 Lära sig att göra konferenssamtal. Klicka på "Telefonkonferens" -knappen längst upp på skärmen. Det kommer att öppna ett nytt fönster. Börja med att skriva in ett ämne för samtalet. Bjuda in andra i din kontaktlista genom att välja och klicka på "Lägg till". Använd "Ctrl" för att välja upp till 4 kontakter samtidigt. Klicka sedan på "Start" -knappen för att ringa och ta kontakt med varje deltagare. Detta kommer att ta en stund tills alla ansluter sig till telefonkonferensen. Att avsluta konferenssamtalet, klicka på den stora röda knappen längst ned. På bekräftelse, klicka på "ja".

9 Aktivera din röstbrevlåda. För att göra detta, välj "Röstbrevlåda" från menyn "Verktyg". I det nya fönstret, om du vill att dina obesvarade samtal att gå igenom till röstbrevlådan väljer du "Skicka obesvarade samtal till Skype Voicemail. Om du vill ändra ditt meddelande, klicka på inspelningsknappen märkt med en röd cirkel i mitten. Vänta på pipet och tala in ditt meddelande med hjälp av mikrofonen. Klicka på inspelningsknappen igen för att stoppa inspelningen. Du kommer att kunna visa det nya röstmeddelande genom att trycka på den gröna knappen.

10 Utforska "Sekretess och meddelanden" funktioner. Du kan välja att övervaka chattar med hjälp av "integritet" -fliken. Om du vill ta emot samtal från personer du känner, kontrollera "bara människor från mina kontakter" alternativ för samtal. Skype kan du spara texten i dina chattar. För att rensa chatthistoriken, klicka på "Rensa historik" -knappen. Om du inte vill att dina chattar ska sparas, väljer "ingen historia" alternativet.

11 Utforska videosamtal alternativ för Skype. Du behöver Skype version 2.0 eller högre för att möjliggöra videosamtal. Se till att webbkameran är installerad på datorn. Använd anslutningskabeln USB att koppla in din webbkamera i datorns USB-port.

12 Förstå fri och betalas funktioner på din Skype-tjänsten. Gruppchatt, konferenssamtal, samtal till andra Skype-medlemmar tillsammans med videochattar tillhandahålls gratis. Du kan ringa andra nummer och mobiltelefonanvändare till nominella priser. Granska den kompletta listan på prissättningen på Skypes webbplats.

13 För att avsluta Skype, klicka på Logga ut.

Tips

  • Använd tillbehör för att förbättra din Skype-upplevelse. Använd högsta kvalitet hörlurar och mikrofon som gör det möjligt för en handsfree-samtal upplevelse.
  • Dela inte känsliga dokument och information över Skype. Kommunikationen och information som skickas via Skype använder Internet är inte säkrad.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com