Shiny glasknapp Effekt i Photoshop

June 16

Att lära sig att skapa en glänsande glas knapp i Photoshop uppnår flera praktiska mål. Man gör knappar för program och webbsidor. En annan är att lära sig att skapa en komplex effekt snabbt. Den avgörande faktorn för att göra en glänsande glas knapp med bara några musklick är Photoshop uppsättning fördefinierade stilar. Klicka sådan stil sätter många parametrar på en gång, vilket sparar dig många timmar av försök och misstag.

Gör en Shape

Det första som behövs för att göra en glänsande glasknapp som är formen på den knappen. Du kan skapa denna form med "rundad rektangel" verktyg i verktygspaletten, vars ikon ser ut som en rektangel med rundade hörn. När du har klickat på ikonen, drar i fönstret för att skapa knappens form.

Exponera "Styles" Window

Många olika faktorer gå in i glänsande knapp effekt, inklusive prägling, avfasning och skugga. Det kan vara överväldigande att försöka gissa vilken Photoshop verktyg att använda för att skapa och organisera dessa otaliga effekter. Av den anledningen använder en fördefinierad knapp stil. Efter detta kan du studera komponenterna i varje stil så att du kan skräddarsy stil till dina designidéer. Photoshop "Styles" fönster, som visar fördefinierade knapp stilar, döljs som standard. Utsätta den genom att klicka på "Window" menyn "Styles" objekt.

Applicera en Style

När du har visas den "Styles" fönster, ladda lista med fördefinierade knapp stilar enligt följande: Klicka på den lilla knappen i övre högra hörnet i fönstret för att visa en lista över stil kategorier. Klicka på kategorin "Button", klicka sedan på "Append" -knappen. Dessa åtgärder berätta Photoshop du vill titta på fördefinierade stilar för knappar, men vill inte att utplåna de befintliga stilar i "Styles" galleri. Välj en knappstil genom att klicka på ikonen i galleriet nyssnämnda. Till exempel, klicka på "Blått glas" ikonen för att göra din form visas som en knapp gjord av blått glas.

komponent Effekter

När du har tillämpat en fördefinierad knapp stil till din form, Photoshop listar alla komponenter i den stilen i "Lager" fönstret. Till exempel, om du har tillämpat "Blått glas" -effekt, ser du följande komponenter som anges i "Lager" fönster "inre glöd", "Color Overlay" och andra. Du kan inaktivera någon av dessa komponenter för att bättre förstå hur en viss komponent bidrar till den totala blanka glasknapp effekt. Inaktivera alla komponenter på en gång genom att klicka på ögonikonen bredvid ikonen "Effekter".

experimentera

Tillämpa en fördefinierad knapp stil ger en realistisk, glänsande glas-knapp som du kan använda som de är. Men om du vill göra knappar unika för dina designidéer, tar sig tid att förstå hur varje komponent i en fördefinierade stil fungerar. Odla denna förståelse genom att prova olika värden för en enda komponent. Till exempel, om du har tillämpat "Blått glas" -knappen, dubbelklicka på "Color overlay" komponent i "Lager" fönstret. Photoshop kommer att visa en dialogruta med kontroller som påverkar bara "Color overlay" komponent. Klicka på färgrutan till höger om "blandningsläget" kontroll, sedan välja en ny färg för knappen från fönstret som visas. Denna uppgift visar ett sätt att anpassa en glänsande glas knappen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com