Hur återhämta sig från hårddisk misslyckanden

June 5

Hur återhämta sig från hårddisk misslyckanden


Hårddisk misslyckanden (eller stöld) är nästan lika oundviklig som döden och skatter. Du kan ha tur och aldrig uppleva en, men chanserna är om du läser detta, händelsen är över dig. Om du har viktiga data säkerhetskopieras, kommer upplevelsen inte vara traumatiskt, och ersättnings enheter är relativt billiga. Här är några förslag på hur man skall närma ett misslyckande med specifika hänvisningar till Windows operativsystem.

Instruktioner

Bestäm vilken typ av diskfel

1 Viktigast: Inte panik och börja slå nycklar och göra saker innan du tror kraschen igenom och göra vissa grundläggande diagnostik.

2 Om maskinen inte kommer att starta upp alls från hårddisken, även i felsäkert läge, lokalisera akut boot, system spegel och återställningsskivor som antingen kom med maskinen eller att du gjorde när du fick den. Alternativt, om du har det, lokalisera operativsystem disk. Starta maskinen från ett av dessa alternativ.

3 Ta reda på om felet är ett resultat av fullständig maskinhaveri. Om det är, är det inte värt att försöka rädda enheten själv och nya är så billigt det är inte värt att ha dem repareras.

4 Den fysiska ytan av skivan kan ha blivit skadad på platser men kan ändå vara användbar om du har tillräckligt med utrymme kvar för att skriva data till goda sektorer. För att kontrollera detta, kör "chkdsk" från DOS-prompten eller om du kan få till det, antingen Windows eller tredjeparts degramentation / disk optimeringsprogram i analysläge först. Då överväga att köra antingen igen i läge för att åtgärda problem.

Försök att rädda Disk

5 Majoriteten av diskfel är resultatet av datakorruption eller fragmentering på grund av virus, som överstiger lagringskapaciteten av disken, inte optimera disk på en regelbunden basis, eller registret blir förvrängd. Du bör kunna köra Diskrensning, diskdefragmentering / optimering, Registry Repair, virus och spionprogram även i felsäkert läge. Observera att dessa processer kan ta lite tid.

6 Windows operativsystem eller återvinnande bricka ska ha en möjlighet att låta dig få tillgång till vad du behöver försöka reparation av installationen. Prova detta om alla ovanstående misslyckas.

7 Om alla dessa alternativ misslyckas, kommer du antingen måste skicka skivan ut till en disk-återvinning tjänst, byt ut skivan, eller formatera om den och börja om omlastning operativsystemet och alla dina program och data.

Tips

  • Förhoppningsvis var flitig om att säkerhetskopiera viktiga filer, men om inte en diskfel är en bra tankeställare för att pröva dina alternativ. De omfattar lagring av åtminstone viktiga data på CD eller DVD eller en extern hårddisk. Internet molnlagringstjänster som Mozy, Carbonite och ZumoDrive kan bli ännu bättre alternativ. Från och med början av 2010, alla erbjuder en viss mängd lagringsutrymme för fria och årsplaner för obegränsad lagring för cirka $ 60 per år.
  • Kloning hårddiskar låter som ett bra koncept, men sällan fungerar totalt för att återställa allt till en ny eller formateras enhet. Du kan dock kunna tilldela enhetsbokstaven en extern hårddisk som används som en klon och starta från den för tillfället.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com