Hur hitta dolda filer och mappar i Windows

June 1

Det är möjligt att skapa dolda eller spöke filer och mappar på datorn. Det är också möjligt att hitta dessa dolda filer och mappar i Windows-operativsystemet. Du kan känna sig överväldigad av utsikten att söka efter dolda filer och mappar. Men är enklare än du kanske tror att processen att hitta dessa dolda filer och mappar i Windows.

Instruktioner

1 Starta vid skrivbordet. Klicka här datorn, titta på aktivitetsfältet och klicka sedan på Verktyg. En alternativ möjlighet är att öppna Windows Explorer och klicka sedan på Verktyg i aktivitetsfältet.

2 Välj Mappalternativ och välj sedan fliken Avancerade inställningar.

3 Markera kryssrutan framför "visa dolda filer och mappar." Efter detta, beroende på datorns andra inställningar kan du behöva slå på "Apply" eller "OK" längst ned i fönstret för att ändringarna ska träda i kraft. Alla dolda Windows-filer och mappar ska nu visas på skärmen.

4 Avmarkera rutan framför "Dölj filnamnstillägg." Det sista steget är valfritt, men är alltid rekommenderas eftersom filändelser hjälpa oss att avgöra vilken typ av fil vi har att göra med. Till exempel är en .doc fil en Microsoft Word-fil och en mp3 är en ljudfil.

Tips

  • Om säkerheten för dessa dolda filer är ett problem för dig, överväga att lägga dem bakom ett lösenord eller ens hålla dem i en online-databas som dot mac som bara du kan komma åt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com