Hur man använder Excel-makron för redovisning

September 14

Microsoft Excel är ett kalkylprogram som tillåter användare att analysera och manipulera stora mängder data, och makron är en av de bästa funktionerna i Microsoft Excel. Detta gäller särskilt för revisorer och bokhållare som arbetar med siffror på en daglig basis. Medan Excel har många ledningsstrukturer och inbyggda beräkningar, är det trevligt att kunna skapa ditt eget, särskilt när det gäller att skapa rapporter eller uppdatera data via en extern huvudboken.

Instruktioner

1 Kartlägga processen. Detta är särskilt användbart om makrot innebär att dra information från datakällor utanför din aktuella kalkylbladet. Ta en bit papper och gå igenom varje steg för att se till att du har fått ned processen.

2 Inrätta ett exempel. Ibland är det lättare att gå igenom ett exempel. En vanlig uppgift revisorer göra är uppdatera en rapport. Låt oss säga att du behöver för att skapa en rapport varje dag för din chef. Efter att kartlägga din rapport process du inser att tre uppgifter är vanliga - det vill säga, steg du måste göra varje gång du uppdaterar rapporten. Dessa uppgifter skapar en graf, sortera listan över konton från högsta till lägsta, och tryckning.

3 Öppna "Macro" i verktygsfältet. När du har alla kalkylblad och / eller information som du behöver för att skapa makro, gå till menyn "Verktyg" och klicka på "Macro". Du vill spela in ett nytt makro.

4 Välj ett namn för makrot. Namnet och kortkommandot (som "Ctrl + P") bör vara något som hjälper dig att identifiera kommandot. I vårt exempel, är ett bra namn "Finish Report" eller helt enkelt "Rapport". En bra kortkommandot kan vara "CTRL + R."

5 Skapa makrot. När du klickar på "OK" för namnet makrot börjar inspelningen. När du är klar med inspelningen makrot, klicka på "Stoppa inspelning".

6 Kör ditt makro. Ange kortkommandot eller gå till menyn "Verktyg" och klicka på "Macro" för att köra makrot. I vårt exempel, innebär detta att i morgon, i stället för att klicka på tre ikoner eller tre kortkommandon, kan du klicka på en "CTRL + R", eller vad du valt att namnge ditt makro.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com