Hur man ställer in ett hemnätverk med två datorer

September 6

Hemnätverk kan du ansluta två eller flera datorer att dela Internetanslutningar och systemresurser såsom skrivare. Hemnätverk är relativt lätt att installera och konfigurera. Hemnätverk är ekonomiskt genom att du inte behöver köpa en enskild skrivare för varje dator eller betala för individuell Internettjänst för varje dator i hemmet.

Instruktioner

Förberedelse och anslutning

1 Placera routern på en hylla, på ett skrivbord eller på ett bord i närheten så att du kan ansluta nätverkskabeln från routern till datorn i ett fast hem nätverksmiljö. Om du använder trådlösa hemnätverk, som blir allt mer utbredda än trådbundet hemnätverk, har du större flexibilitet när det gäller där du placerar routern.

2 Se till att båda datorerna är avstängd, och klippa och pressnätverkskabeln om du behöver. De flesta routrar kommer att innehålla en längd av nätverkskabeln som är tillräcklig för att ansluta två datorer till routern. Längre segment av kabel, som kan kräva skärning och falsning, kan behövas om du använder två datorer i olika rum i hemmet.

3 Anslut den ena änden av nätverkskabeln till datorns baksida och den ena änden till baksidan av routern. Om installations hemnätverk är trådlösa, då måste du ha ett trådlöst nätverkskort eller en trådlös USB-nätverkskort installerade på var och en av datorerna i det trådlösa nätverket.

4 När du har gjort alla de fysiska anslutningarna mellan routern och de två datorerna, starta upp datorn och sedan routern. Använda bruksanvisningen som ingår i routerns förpackning, leta upp information om hur man hittar routerns konfigurationstabellen.

5 Öppna en webbläsare. Skriv in webbadressen för routern konfigurationstabellen, och ange lösenordet för routern (som levereras i bruksanvisningen som ligger i paketet routern kom in). Se till att alla datorer i nätverket är anslutet och har en IP-adress konfigureras från routern.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com