Hur man skapar ett index Scribus

May 3

Scribus är ett open-source ordbehandlare ursprungligen konstruerad för Linux-användare. Konfigurera Scribus att dokumentet verkar professionella är enkel och resultaten kan konkurrera med andra stora ordbehandlingsprogram som Microsoft Word och Pages. Som med alla ordbehandlare, skapa ett index kräver några anpassningar.

Instruktioner

1 Öppna Scribus och öppna tabeller som du vill lägga till ett index. Tryck på "T" knappen på tangentbordet för att skapa en ny tabell. Tryck på "F2" på tangentbordet och ge tabellen ett enkelt namn som "Index Table."

2 Skapa en tagg som är tillämplig på varje ny punkt läggas till i tabellen genom att klicka på "File" klicka "Dokumentformat," klicka "Dokumentobjektattribut" klicka på "Lägg till" och sedan ge attributet ett namn som "Index". Klicka på "OK" för att avsluta skapa etiketten.

3 Ställ in tabellen som ett index genom att klicka på "File", "Dokumentformat", "Innehåll och index" och "Lägg till." Klicka på "OK" för att avsluta installationen av tabellen.

4 Klicka på ett bord du vill indexerad, klicka sedan på "Post", sedan "Attribut" och skriv in taggen du skapade som "Index" i dokumentObjektAttribut fält. Skriv information som underrubrik, titel eller nyckelordet i fältet Värde.

5 Skapa flera indexposter för en tabell genom att öppna tabellen flera gånger i varianter av samma namn; till exempel skapa en ny tabell som kallas "Ny tabell, skapa" om originalet kallas "Skapa en ny tabell" och kopiera och klistra in informationen.

6 Klicka på "Extras" och sedan "Skapa innehållsförteckning" när du är klar att märka en tabell. Resultaten visas i indextabellen (även om det står "Generera innehållsförteckning," det gäller att skapa ett index, det finns ingen "Generera index" i Scribus).

Tips

  • Du kan justera format, typsnitt och textstorlek i indextabellen genom att klicka på "Redigera" och sedan klicka på "Style". Här hittar du massor av anpassningsbara alternativ för att bidra till att skapa den exakta stil du vill.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com