Vad man ska använda för att rengöra Datorskärmar

February 13

Vad man ska använda för att rengöra Datorskärmar


En datorskärm kan bli ganska dammiga och kan ha vissa smuts, fläckar eller klibbiga ämnen på det. Rengöring det behöver inte vara svårt eller dyrt.

Vad du behöver

Du ska aldrig använda något som kan repa skärmen, såsom pappershanddukar eller tidningar. Använd i stället en mjuk, luddfri trasa. Om du har råd med det, kommer en rengöringssats för datorskärmar och tv-apparater inkluderar en speciell duk att använda på glaset. Om du inte har råd denna typ av kit, mjuk bomull dukar, såsom en gammal T-shirt eller en bit av väl slitna flanell, kommer att fungera bra. Undvik rengöringsmedel som innehåller alkohol, ammoniak och andra starka kemikalier som kan gula eller orsaka fläckar på skärmen. Även kranvatten kan innehålla ämnen som dekor eller missfärga skärmen. I stället köper en alkoholfritt rengöringsmedel gjorda speciellt för datorskärmar. Du kan också använda vanligt, destillerat vatten eller en halv-och halv blandning av destillerat vatten och vit vinäger.

Hur man rengör en datorskärm

Det är en bra idé att stänga av och koppla ur bildskärmen innan du rengör skärmen. Börja med att försiktigt torka av den fri från damm och lös smuts. Var noga med att inte gnugga skärmen för hårt, och inte gnugga det i en cirkulär rörelse. Om du gör det kan leda till att smuts och damm att repa skärmen. damm försiktigt med en ren, torr trasa. Sedan fukta en duk med rengöringslösning och försiktigt torka bort fingeravtryck, fläckar och fläckar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com