Hur man testar Computer Stabilitet

January 31

Hur man testar Computer Stabilitet


Datorer blir en nödvändighet i det moderna livet, och stabiliteten i din säkerställer tillförlitlighet och livslängd. Instabilitet, indikeras av krascher och slumpmässiga systemfel, tyder på ett problem som måste åtgärdas. Ibland instabilitet är inte uppenbart eller uppträder sällan, vilket gör att diagnostisera problemet mer komplicerat. Men instabilitet frågor manifestera oftast när datorn är under hård belastning. Det finns flera program som syftar till att bedöma dator stabilitet med hjälp av en tung last "tortyr test" för att se om det kommer att krascha.

Instruktioner

1 Försök Prime95. Detta fria, portabla program har länge ansetts vara den bästa tortyr testare runt. Standard "blandning" alternativet kommer att utföra en tortyrtest som testar nästan allt på datorn. Kör programmet i flera timmar för att testa datorn, även om vissa källor förespråkar att köra det i 24 timmar för en mer grundligt test. Om datorn hänger sig eller stängs, då datorn är inte stabil, vilket tyder på ett problem.

2 Kör det fria programmet, Memtest86 +. Ladda ner förkompilerade bildfil, sedan bränna den på en CD. Datorn måste starta i CD, som löper oberoende av operativsystem. Det testar främst minne, men kommer också att betona CPU i mindre grad. Memtest86 + är mycket uppskattad i testa minne.

3 Försök OCCT. Detta är ett gratis program särskilt utformade för att betona din CPU. Detta program fördel är hastighet, eftersom det tar mindre tid än Prime95 att noggrant testa din CPU, men lägger större fokus på CPU.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com