5 skäl till varför trådbundna nät är bättre än trådlöst

March 15

5 skäl till varför trådbundna nät är bättre än trådlöst


Många bärbara datorer och bärbara enheter har inbyggda trådlösa adaptrar för att ansluta till Internet, och miljontals hem har trådlösa routrar för att dra nytta av detta. Även trådlösa nätverk har många fördelar, det finns fortfarande skäl att överväga att installera ett trådbundet nätverk i hemmet istället, särskilt om hastighet och säkerhet är bland dina främsta prioriteringar.

genomströmning

I nätverk "genomströmning" avser hastigheten ett nätverk kan åstadkomma i en ihållande filöverföring. Den snabbaste formen av Ethernet-nätverk kallas "gigabit", vilket innebär dataöverföring med en maximal hastighet på 1000 megabit per sekund. Den maximala möjliga genomströmningen i en trådlös anslutning med IEEE 802.11n-standarden är ca 600 Mbps. Även ett nätverk är osannolikt att nå sin högsta möjliga hastighet på en enda filöverföring, kan du flytta filer mycket snabbare än en trådbunden nätverksanslutning.

Latens

En Gigabit Ethernet-anslutning är i stånd att en fördröjning under 10 mikrosekunder, enligt ett vitt papper publicerad av Paul DeBeasi av Burton Group 2009. I samma test, ett trådlöst nätverk med hjälp av IEEE 802.11n-standarden uppnått en minimal fördröjning av 23,830 mikrosekunder. Latens - den tid som förflyter innan ett skickat informationspaket tas emot - påverkar känsligheten hos online-spel och den upplevda prestanda av hög trafik servrar.

Enkel installation

Ett grundläggande trådbundet nätverk kräver lite ansträngning för att ställa upp, även om flera datorer är inblandade. En bredbandsväxel har tydligt märkta portar på baksidan; en för bredbandsmodemet och de andra för de anslutna datorerna. Anslut bara en Ethernet-kabel till rätt port och varje dator ska kunna få online omedelbart. När du ställer in ett trådlöst nätverk måste du konfigurera ditt administratörslösenord och krypteringsnyckel, och anger sedan krypteringsnyckel på varje dator eller enhet som du vill ansluta till.

Säkerhet

Det är svårare för en hacker att bryta sig in ett trådbundet nätverk än det är att bryta sig in i en trådlös en. Paket som skickas över ett trådlöst nätverk utan kryptering kan avlyssnas av någon närliggande hackare med en trådlös adapter och lämplig mjukvara. Det är även möjligt att hacka vissa typer av trådlös kryptering med liten ansträngning. Infiltrera ett trådbundet nätverk kräver direkt tillgång till hårdvaran, som en hacker är sannolikt att uppnå, eller fjärråtkomst till nätverket via Internet, vilket är svårt om du har en brandvägg på plats. En Ethernet-switch fungerar som en enkel hårdvarubrandvägg, och många bredbandsmodem har inbyggd programvara brandväggar också.

Kosta

Bredbandsmodem innehåller ofta Ethernet-kablar, och de flesta datorer har Ethernet-portar på deras moderkort och inte kräver add-on kort för nätverk. Därför kan en grundläggande trådbunden nätverksanslutning mellan datorn och bredbandsmodem kostar ingenting att ställa upp. Om du behöver dela en bredbandsmodem med flera datorer, kan du göra det med hjälp av en billig omkopplare utan trådlösa nätverksfunktioner. Trådlösa nätverk tenderar att vara dyrare. De kräver trådlösa routrar och trådlösa adaptrar för alla datorer som inte har inbyggda trådlösa funktioner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com