Inaktivera Caps Lock-tangenten på en dator

April 23

Caps Lock är en enkel nyckel att drabbas av olycka, och ofta användaren inte inser det omedelbart. När detta misstag inträffar vanligtvis du måste korrigera vissa text fel och din tid går till spillo. Om du tror att Caps Lock-tangenten är mer av en försämring än det är bra att följa dessa steg för att inaktivera Caps Lock-tangenten.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och välj "Kör". Skriv "regedit" i textrutan och klicka på "OK". Detta kommando kommer att öppna "Registereditorn" fönstret.

2 Välj "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control". Dubbelklicka på "tangentbordslayout" för att öppna mappen.

3 Öppna menyn "Redigera" och välj "Nytt" och sedan "binärt värde". En ny fil kommer att visas på höger sida av skärmen med filnamnet markerat. Skriv "scancode Map" för det nya filnamnet.

4 Dubbelklicka för att öppna och skriv in "00000000 00000000 0200000000 003A00 00000000" i rutan Data. Hit "OK" -knappen.

5 Stäng "Registereditorn" genom att välja "Exit" i menyn "File". Starta om datorn för att ändringen ska träda i kraft och njuta av livet utan Caps Lock-tangenten.

Tips

  • Endast användare med administratörsbehörighet kan utföra denna förändring.
  • Denna förändring kommer att påverka användningen av Caps Lock-tangenten för alla användare.
  • Om du vill återaktivera dina Caps Lock-tangenten, sedan tillbaka till Registereditorn och ta bort scancode Map filen. Starta om datorn.
  • Var noga med att välja "tangentbordslayout" och inte "Tangentbordslayouter" från mapplistan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com