Hur Analysera Sökord densitet

August 3

Hur Analysera Sökord densitet


Sökord densitet är antalet gånger ett sökord är noterad på en sida, i jämförelse med det totala antalet ord på en sida, presenteras som en procentsats. Sidor med högre sökord densitet har en bättre chans att få indexeras av sökmotorer. Sökmotor marknadsförare som används för att definiera en idealisk procentsats för sökord densitet, men nu är det mer av en riktlinje för webb skrivande. Det finns ett antal online-verktyg som kan hjälpa dig att avgöra sökord densitet på din sida, eller så kan du räkna ut det själv med lite matematik.

Instruktioner

1 Räkna ut sökord densitet på din sida på gammaldags sätt, med hjälp av en penna, papper och miniräknare. Först skriver ner det totala antalet ord på sidan. Sedan räkna hur många gånger ett visst sökord inträffar. Till exempel, om ditt sökord är "blå widgets," räkna hur många gånger "blå widgets" visas på sidan. Dividera antalet sökord förekomster av det totala antalet ord på sidan, multipel antalet med 100 för att hitta den procentsats, och du hittar sökord densitet. Därför, om det finns 250 ord på sidan, och fem förekomster av "blå widgets," ditt sökord densitet är 2 procent.

2 Använd KeywordDensity att bedöma sökord densitet på din webbplats. KeywordDensity.com kan du ange din webbplats och en konkurrents webbplats, och sedan analyserar båda platserna "andel av sökord densitet, så att du kan jämföra din ranking. Ange sökord som du riktar din hemsida, klicka på "Analysera sökord densitet," för att se din ranking. Denna webbplats är gratis och lätt att använda.

3 Använd Pagerank för att avgöra ditt sökord densitet. Pagerank har några fler sökfält som KeywordDensity, så att du kan anpassa din analys något. Ange adressen till din webbplats, och klicka på sidelement du vill att verktyget för att söka, såsom sidtitlar och sidbeskrivningar. Gå igenom de föreslagna stoppord, och ta bort alla som du vill ta med i sökningen. Ange ordet kontroll och klicka på "Skapa rapport". Pagerank är också gratis att använda och lätt att navigera.

Tips

  • Använd ditt sökord densitet ranking som en guide. Det finns inte längre en idealisk procent, även om cirka 3 procent till 5 procent är ett genomsnittligt belopp. Nyckeln till att använda sökord densitet som en guide är att bara se till att det inte är för hög, såsom 15 procent, eftersom detta innebär troligen din text låter onaturligt och laddade med sökord. Dessutom, om din densitet är mindre än en procent, måste du lägga till några fler sökord.
  • Skriv inte till ett visst sökord densitet varje gång. Bara skriva så texten låter naturligt, vilket är vad sökmotorer är mest intresserad av.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com