Hur man uppgraderar RAM på en eMachines dator

August 9

Hur man uppgraderar RAM på en eMachines dator


Hastigheten på din eMachines Datorn styrs både av den typ av processor som är installerad och mängden direktminne (RAM) den har tillgänglig. Byta ut gamla RAM-moduler, eller installera nya i tomma RAM-portar, är ett effektivt sätt att öka datorns hastighet billigt. Installera RAM är ett av de enklaste uppgraderingar för att utföra på din eMachines dator, även om det kräver delvis demontering av maskinen.

Instruktioner

1 Läs i manualen som medföljde eMachines systemet och lokalisera sina systemspecifikationer. Tänk på mängden RAM-minne i datorn, till exempel en gigabyte, och den maximala mängden minne dess moderkort kan hantera, såsom två gigabyte.

2 Stäng av eMachines datorns operativsystem. Dra ut strömkabeln och sedan koppla kablarna för andra enheter som är anslutna till datorn, såsom monitor och nätverkskablar.

3 Ställ eMachines datorn fallet på en plan yta med sin sidoplåten uppåt. Ta bort de båda skruvarna i den bakre änden av luckan med en stjärnskruvmejsel.

4 Greppa den bakre kanten av åtkomstpanelen och dra panelen bort eMachines fallet. Leta upp vertikala RAM-portarna på moderkortet, som är placerad till höger om processorn nära den främre änden av fallet.

5 Dra tillbaka de två kvarhållningsflikar som håller RAM-modulen på plats om du ska byta ut en av de befintliga modulerna. Grip kanterna på modulen och dra den uppåt för att ta bort den från moderkortet port.

6 Placera nya RAM modulen över moderkort-porten. Se till att skårorna på den nedre änden av modulen är i linje med hålen på porten. Tryck modulen nedåt och lyft upp fästflikarna.

7 Gå igenom processen igen med andra moduler du ersätter. Om du installerar en modul i en tom sockel, helt enkelt dra tillbaka klämmorna och installera den nya modulen.

8 Ställ in åtkomstpanelen på sidan av fallet och anslut de två skruvarna. Koppla in kablarna du tidigare bort och slå på eMachines datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com