Vilka typer av batterier kan användas i bärbara datorer?

February 28

Vilka typer av batterier kan användas i bärbara datorer?


Att välja en bärbar dator ersättningsbatteri beror på batteriet för närvarande är installerad på datorn. Det finns tre typer av batterier till bärbara datorer: litium-jon (Li-on), nickel kadmium (NiCd) och nickel-metallhydrid (NiMH). På grund av de olika kraven laddning av varje batteri, de tre typerna är inte utbytbara. Vissa bärbara batterier måste vara helt urladdade innan de laddas, medan andra kräver endast en partiell urladdning.

Nickelmetallhydrid

En NiMh batteri för bärbar dator har en livslängd mellan två och fem år, beroende på hur ofta det laddas. Det miljövänliga NiMh kan ladda flera hundra gånger innan det är slut, och den kasserade batterier kan återvinnas. På grund av dess högre kapacitet energi jämfört med den äldre NiCd-batteri, är ett NiMH-batteri ungefär samma storlek som en NiCd men dess laddning räcker dubbelt så länge. Vid förvaring under sex månader, behåller batteriet mellan 50% och 80% av sin laddning. Dess spänning hastigheten är 1,25 volt per cell. Panasonic, Duracell och energi + tillverkar NiMH-batterier. Replacements kan köpas online från leverantörer som Directron, Kahlon och Micro. De flesta Dell, IBM och Toshiba bärbara datorer använder NiMH-batterier. Kostnaden för batteriet börjar runt $ 100.

Lithium-Ion-baserat

Litiumbaserade batterier är fysiskt lättare än nickelbaserade batterier och har en högre energitäthet. Li-on batterier behöver inte belasta fulla potential för att bibehålla topprestanda. Ladda batteriet till sin fulla potential under flera dagar räknas som en livscykel. Batteriet kan laddas mellan 500 och 800 gånger. Li-on batterierna laddas i en snabbare takt, men kan bara laddas med en batteriladdare avsedd för Li-on batterier. Om överladdas kan detta batteri skadas. Utbytesbatterier kan köpas online från återförsäljare såsom minne 4 Mindre och Pacific Geek. Beroende på tillverkare och inköpsställe, Li-on batterier börjar runt $ 70. Apple, Toshiba, Acer bärbara datorer normalt använder Li-jon-batterier.

Nickle kadmium Batteri

NiCd batterier är de ursprungliga uppladdningsbara batterier som används i början av bärbara datorer. De har den kortaste batteritid och förbrukar mest makt. Äldre bärbara datorer som Toshiba Satellite T1800 använder NiCd batterier. Byta detta batteri är svårt eftersom de flesta företag har slutat tillverka NiCd. Det ger ca 500 laddningscykler.

NiCd batterier lider av minneseffekt. Detta innebär att om batteriet är ständigt på och endast delvis utsläpp innan den laddas, kommer det snart att glömma den har förmågan att ur helt. Till exempel ständigt ladda batteriet medan det är endast 50% urladdat gör att batteriet bara att arbeta på en 50% kapacitet. För att förhindra minneseffekt, helt ladda ur batteriet. Batterier börjar på $ 93 på webbplatser som Bizrate.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com