Hur organisera musik på datorn med hjälp av iTunes

August 12

Många människor är bekanta med de populära musikprogram iTunes, men är inte medveten om några av de mer avancerade funktioner. Med iTunes kan du ordna din musik i prydliga filer och mappar på ett ställe. Hantera alla främmande musikfiler som du kan ha på din hårddisk med hjälp av iTunes ' "Keep iTunes Media Folder organiserad" alternativet, och få all din musik till en plats, där den lätt kan kopieras, visas, bränt, eller säkerhetskopieras.

Instruktioner

1 Hämta iTunes om du inte redan har det. Det är gratis och kan laddas ner från Apples webbplats.

2 Klicka på "Redigera" längst upp i iTunes-fönstret och sedan "Inställningar". Välj "Advanced" från flikarna och klicka för att markera rutorna "Keep iTunes Media Folder Organiserad" och "Kopiera filer till iTunes Media mapp när du lägger till biblioteket."

3 Lägg till musik i biblioteket genom att antingen kopiera och klistra in musik från mappar på hårddisken, eller rippa musik från CD-skivor i cd-enheten.

4 Kontrollera att all musik du vill behålla är i iTunes. Kom ihåg att alla spår du lägger till iTunes kopieras och organiseras inte bara i iTunes, men även i en mapp på datorn.

5 Märk din musik precis som du vill. Om du slet musik från en CD, eller hämtat det från iTunes, kommer det sannolikt redan har rätt låtinformationen.

6 Leta reda på "iTunes Media mapp" på din dator. Detta visas i fliken "Avancerat" i iTunes dialogrutan Inställningar. Musiken du har lagt till iTunes har nu kopierats och organiseras i mappar på datorn, vilket innebär, (om du kopierade filer från andra ställen på din hårddisk), nu har du ett exemplar av den låten.

7 Ta bort eventuella extra exemplar av din musik på datorn för att frigöra utrymme på hårddisken och för att undvika förvirring. Om du vill ha en säkerhetskopia av dina musikfiler, helt enkelt kopiera och klistra in "iTunes Media Folder" till en annan plats på hårddisken eller en extern hårddisk.

Tips

  • Det finns flera program tillgängliga som kommer att organisera och rensa spåren i iTunes. Denna organisation kommer att återspeglas i iTunes Media mapp också.
  • Om du vill behålla musik på datorn, men inte nödvändigtvis på iTunes, välj "Behåll File" när du tar bort det från iTunes.
  • Var noga med att inspektera mappen iTunes Media, kontrollerar att all musik du vill ha i det första. Om inte, ta bort och importera spåren tillbaka till iTunes.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com