Hur felsöker jag en EV-DO USB Modem?

August 19

Hur felsöker jag en EV-DO USB Modem?


EV-DO USB-modem används för att ansluta till Internet på en dator i en tjänsteleverantörs nätverk. EV-DO, eller Evolution-Data Optimized, USB-modem är tillgängliga via tjänsteleverantörer, såsom Sprint och Verizon Wireless. Ibland kan du uppleva anslutningsproblem med modemet. Du kan felsöka många av de vanligaste problemen utan att behöva kontakta teknisk support. Felsökning modemet kan hjälpa dig att undvika långa väntetider för att tala med en representant.

Instruktioner

1 Lösa en oförmåga att visa webbsidor medan ansluten genom att kontrollera webbläsarens inställningar. Öppna ett webbläsarfönster och klicka på "Verktyg". Välj "Internet-alternativ" och klicka på fliken "Anslutningar". Avmarkera "Ring aldrig upp någon anslutning" och "Använd en proxyserver för denna anslutning" lådor. Klicka på "Apply" och "OK". Stäng och öppna ett nytt webbläsarfönster.

2 Lösa ett fel 67 eller 1012 genom att uppdatera din profil. Öppna Connection Manager och klicka på "Verktyg" i toppmenyn. Välj "Inställningar" och klicka på "Maskinvara". Välj "Mobila enheter / Ändra" och klicka på "Uppdatera profil." Vänta tills uppdateringen är klar och starta om datorn med USB-modemet fortfarande är ansluten. Försök att ansluta när datorn är helt laddad.

3 Avinstallera Connection Manager om du får ett felmeddelande varje gång du försöker att få tillgång till programmet. Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen." Klicka på "Lägg till / ta bort program" och välj Connection Manager. Klicka på "Ta bort" och vänta på att programmet som ska avinstalleras. Starta om datorn och sätt in CD som innehåller programvara för Connection Manager i datorns CD-ROM. Följ instruktionerna på skärmen för att korrekt installera programmet. Försök att få tillgång till programmet.

4 Ta bort USB-modemet från datorn om du upplever ofta kopplar. Starta om datorn och ersätta modemet när datorn är helt laddad. Försök att ansluta.

5 Lösa låga signal frågor med hjälp av modem inom ett område med bättre täckning. Granska din tjänsteleverantörs webbplats för en täckningskarta. I vissa fall, kan flytta till ett annat rum att lösa problemet.

Tips

  • Om du fortsätter att ha problem med din EV-DO USB-modem, kontakta tjänsteleverantören.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com