Hur man gör en VB6 OCX

January 22

Hur man gör en VB6 OCX


OCX filer innehåller ActiveX-kontroller, som arbetar i någon skriftlig i Visual Basic, Visual C ++ eller något annat programmeringsspråk som stöder dessa kontroller Microsoft-program. ActiveX-kontroller förbättra grundläggande kontroller som textrutor, etiketter, bildblock och andra föremål redan en del av Visual Basic 6. Skapa OCX filer startar processen att bygga en ActiveX-kontroll. Programmeraren måste sedan utforma Windows former eller HTML-applikationer att använda kontrollerna.

Instruktioner

1 Öppna VB6 programvara och välj "ActiveX Control" från listan över nya projektmallar. Klicka på "Project" från Visual Basic menyn toppnivå. Välj "Project1 Properties" från listrutan. I "Project Name" rutan ersätta standardnamnet "Project1" med ett namn som är relevanta för den nya kontrollen. Sätt en kort beskrivning av vad kontrollen kommer att göra i "Projektbeskrivning" rutan och klicka på "OK".

2 Klicka på "Usercontrol" fönster som skapades i steg 1 för att visa fönstret Egenskaper. Ändra standardnamnet från "UserControl1" till något kort som beskriver den nya kontrollen. Ta inte med mellanslag i namnet.

3 Tillsätt en av de befintliga kontroller som visas i verktygslådan till vänster för att den omdöpta Usercontrol formuläret genom att dubbelklicka på kontrollen. Hitta andra kontroller för att använda som en modell för den nya ActiveX-kontroll genom att klicka på "Project" i toppmenyn och välja "komponenter". Under fliken "Controls", bläddra nedåt i listan över kontrollerna tills du ser de som börjar med "Microsoft . "Välj en av dessa och klicka på kryssrutan bredvid namnet. Att använda icke-Microsoft kontroller i listan måste du licensiera dem från leverantören, eller så kan du välja att designa helt nya kontroller. Klicka på "OK" för att lägga den valda komponenten i ditt projekt.

4 Klicka på "Add-Ins" i toppmenyn och sedan "VB6 ActiveX Ctrl Interface guiden. Välj "Loaded / Obelastad" i avsnittet "Ladda Behavior", klicka sedan på "OK". Upprepa denna procedur för att lägga till "Property Page Wizard", som bidrar till att skapa egenskapssidor för den nya kontrollen.

5 Klicka på menyn "Tillägg" igen och välj "VB6 ActiveX Control Interface Wizard" för att köra guiden. Klicka på "Nästa" på guiden. Den högra kolumnen på nästa sida listar några vanliga ägodel, metoder och händelser som används av de flesta kontroller. Lägg till eventuella ytterligare sådana från den vänstra kolumnen som verkar användbar. Klicka på "Next" när du är klar. Lägg ytterligare element du behöver hjälp av "Page Property Wizard." I varje fall hålla klicka på "Nästa" för att arbeta genom ytterligare ändringar tills "Avsluta" visas längst ned, och klicka sedan på "Finish."

6 Klicka på "File" och "Spara som" och ger en plats och namn, som kommer att ha en automatisk förlängning av ".ctl." Skapa OCX fil genom att klicka på "File" och välja "Gör [Projektnamn] OCX."

Tips

  • Om du behöver steg-för-steg-instruktioner om hur man skapar en tillhörande "Standard EXE" och bädda in ActiveX / OCX fil, välj "Sammanfattning" i slutet av steg 6.
  • Alla ActiveX-kontroller i Visual Basic med undantag för DBGrid är fria att använda.
  • Visa och redigera OCX filen direkt är inte möjligt eftersom det är en kompilerad version. Öppna .ctl versionen i VB6 och sedan kompilera genom processen som beskrivs i steg 6.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com