Hur man flyttar domäner till en Huvuddomän

November 14

Det finns ett antal skäl till permanent omdirigera en underdomän till huvuddomänen. Domäner kan ha blivit föråldrade, eller du kanske väljer att ändra syftet med innehållet din huvudsida visas. Oavsett anledning, måste du veta hur man omdirigera användarens webbläsare så att varje gång hon länkar till underdomän, hon automatiskt omdirigeras till huvuddomänen. Annars finns det en risk att användaren kommer att se ett meddelande som säger, "Fel 404 -. File not found"

Instruktioner

.htaccess eller 301 omdirigering

1 Skapa en fil med namnet .htaccess genom att öppna Anteckningar och spara det med det namnet och ingen filändelse. Om du redan har en fil med namnet .htaccess på din server, ladda ner den till skrivbordet.

2 Lägg till den här kodraden till filen: "omdirigera 301 /old/old.htm http://www.you.com/new.htm". Om du redan har koden i denna fil, hoppa över en linje innan du lägger denna linje. "Gamla" är den gamla domänen och "nya" är den nya domänen.

3 Spara den nya .htaccess.

4 Ladda upp den nya filen till rotkatalogen på domänen.

5 Testa åter direkt genom att skriva domänen URL i webbläsaren och se hemområdet visas.

Omdirigerings använda cPanel

6 Använd rullgardinsmenyn i filhanteraren för att välja "permanent omdirigering."

7 Ange webbadressen som du vill omdirigera använda rullgardinsmenyn och tillgängliga textrutan.

8 Ange webbadressen som du vill skicka användare i "omdirigera till" fältet. Du måste ange ett protokoll, såsom till exempel http: //, https: // eller ftp: // i detta område.

9 Välj "omdirigera med eller utan www." Detta kommer att styra alla användare till den nya webbplatsen om de skriver "www" i sitt sökande.

10 Klicka på "joker omdirigering" rutan för att omdirigera alla filer i katalogen till samma filnamn i den nya katalogen.

11 Klicka på "Lägg till".

12 Testa åter direkt genom att klicka på länken under ordet "katalog" i "nuvarande omdirigeringar" bord. Länken tar dig till den ursprungliga domänen, som nu bör automatiskt omdirigeras till den nya domänen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com