Vad gör RAM-minne på en dator Mean?

March 26

Vad gör RAM-minne på en dator Mean?


Random Access Memory är korttidslagringsutrymme i din dator. Det är där information lagras och snabbt plockas fram när du använder din dator. Till exempel, om du forskar information online för ett papper du skriver, är RAM vad kan du snabbt växla fram och tillbaka mellan din webbläsare och ditt ordbehandlingsprogram. När du stänger av datorn, är informationen på RAM raderas, vilket ger dig en ren skiffer till nästa gång du startar datorn.

Specifikationer

RAM betecknas med två olika specifikationer: hastighet, mätt i megahertz, och kapacitet, mätt i megabyte eller gigabyte. Speed ​​of RAM varierar från 133 MHz på äldre RAM-minnen för upp till 2000 MHz på de nyaste pinnar RAM. På liknande sätt har RAM-kapacitet ett brett område samt. De äldsta RAM kapacitet börjar vid 8 och 16 MB, medan de nyaste RAM-minnen kan lagra upp till 4 GB information.

typer

DDR3 är den nyaste formen av RAM; den har den högsta kapacitet och snabbaste hastighet, och som ett resultat, är den dyraste. DDR2 är en något äldre version av RAM, och det är fortfarande ganska populär. Från och med början av 2011, vissa datorer och bärbara datorer fortfarande produceras med DDR2, vilket gör det mycket lätt att hitta. DDR är föregångaren till DDR2. DDR RAM är inte längre används av datortillverkare, men det är fortfarande lätt tillgänglig för köp. SDRAM är den äldsta RAM på marknaden, men på grund av sin ålder, är det allt svårare att hitta. Om datorn är gammal nog för att kräva SDRAM, kan du hitta den på en specialitet butik eller på nätet.

Kompatibilitet

Slots för RAM byggs direkt på datorns moderkort; som ett resultat, kan datorer ta endast en typ av RAM. Men även om du har rätt typ av minne, kompatibilitet inte alltid garanteras. Till exempel, om en dator kan ta upp till 2 GB DDR2 RAM, och du försöker installera 4 GB DDR2 RAM, kommer datorn inte att starta. På samma sätt kommer datorn inte startar om du försöker installera en 2 GB minne RAM i en kortplats som endast kan hantera en GB. Om du behöver lära vilken typ av RAM-minne din dator behöver och hur mycket datorn kan hantera, kan en webbplats som Crucial förse dig med din information om kompatibilitet.

ersätter RAM

Oavsett om du byter ut en felaktig pinne RAM eller uppgradera din nuvarande konfiguration, är RAM det enklaste hårdvara för att ändra. Se Resurser för en länk till en sida på Microsofts webbplats som erbjuder en steg-för-steg guide om hur man byter RAM. Tänk på att om din dator är för närvarande under en garanti, ersätter RAM själv kommer att garanti om du inte är certifierade att göra sådant arbete ogiltig. Om datorn är under garanti, ta den till en professionell för RAM ersättning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com