Hur man ansluter en bärbar dator till en TV via HDMI

October 1

Hur man ansluter en bärbar dator till en TV via HDMI


Om du äger en bärbar dator som har en digital videoutgång, kan du ansluta din bärbara dator till din HDTV via en HDMI-kabel. Det mest bekväma situation uppstår om din bärbara dator har en inbyggd HDMI-port. Men om din bärbara dator inte har en inbyggd HDMI-port, finns det fortfarande hopp. Om din bärbara dator har en DVI-port, kan du använda en DVI till HDMI-adapter för att ansluta din bärbara dator till din HDTV.

Instruktioner

1 Sätt ena änden av HDMI-kabeln till din bärbara dator HDMI-port. Om datorn har bara en DVI-port, anslut DVI till HDMI omvandlare i din bärbara dator DVI-port. Video utgångar återfinns ofta på sidan eller baksidan av din bärbara dator.

2 Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till din TV: s HDMI-port. Denna port kan vanligtvis hittas på baksidan av TV: n.

3 Ändra videokällan på din HDTV. Tryck på "Source" eller "Input" knappen på TV: ns fjärrkontroll för att ändra videokällan till HDMI-porten den bärbara datorn är ansluten till.

4 Ändra upplösningen på din dator om bilden är förvrängd. För att göra detta, klicka på "Start> Kontrollpanelen> Utseende och anpassning> Ändra bildskärmsupplösning." Klicka på "Resolution" i rullgardinsmenyn och öka upplösningen om möjligt. Klicka på "Apply> Behåll" för att spara dina inställningar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com