Hur man använder Openoffice Writer ordbehandlingsprogram

March 8

Openoffice Writer är ordbehandlings del av Openoffice svit av kontorsprogram. Eftersom det är gratis att använda, kan denna open-source programpaket vara ett utmärkt alternativ till dyr kontorssviter som Microsoft Office. Openoffice Writer är kompatibel med Microsoft Word, och om du är bekant med Word eller någon annan modern ordbehandlingsprogram hittar du Writer lätt att använda.

Instruktioner

1 Ladda ner Openoffice från OpenOffice.org. Du kan ladda ner en ordbehandlare, ett kalkylprogram, presentationsprogram och mer. Dessa är Openoffice motsvarighet till Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint. När nedladdningen är klar, följ instruktionerna på skärmen för att installera programvaran.

2 Öppna Openoffice Writer programvara och observera gränssnittet. Klicka på olika rullgardinsmenyerna högst upp i fönstret och titta på alternativen under varje. Lägg märke till att de flesta kommandon liknar Microsoft Word-kommandon och kommandon i andra moderna ordbehandlingsprogram.

3 Skriva in text och experimentera med att göra ändringar och tillämpa formatering. Lägg märke till att vissa kontroller skiljer sig från dem i Microsoft Word. Till exempel, samtidigt trycka "Control" och "2" i Word dubbla utrymmen dokumentet medan i Openoffice denna tangentkombination omvandlar din text i standardtypsnitt för en rubrik stil. Du kan med att avstå från att använda kortkommandon som dessa eftersom de inte är samma som de är i Microsoft Word, eller så kan du välja att träna så snart som möjligt att använda genvägar.

4 Aktivera stavningskontroll funktionen genom att välja ett av alternativen i verktygsfältet längst upp på skärmen. Det första alternativet är en bild av bokstäverna "ABC" med en bock. Klicka här för att utföra en stavningskontroll nu gå igenom dokumentet med en stavningskontroll dialogrutan. Klicka på ikonen med bokstäverna "ABC" och en röd snirkliga linje och en röd linje visas under några felstavade ord i dokumentet.

5 Spara dokumentet som en DOC-fil eller en Odt fil. Den senare är den nativa Open Writer-filformatet. Om du väljer att spara i .odt, kan du använda mer av Writer funktioner. Men om du sparar som en DOC-fil, kommer Microsoft Word kunna läsa filen, och eftersom många människor använder Word som sin ordbehandlingsprogram, blir det lättare att dela filen.

6 Läs igenom Openoffice Writer dokumentation. Använd handledning, undervisning på nätet och tredjeparts böcker att lära sig att dra nytta av denna kraftfulla, flexibla, fullfjädrad program.

7 Öppna Openoffice-dokument med Microsoft Word, om du har tillgång till en dator med Word installerat, och observera eventuella skillnader. Vissa saker, som radavstånd och placeringen av din sidnummer kan ha ändrats, men totalt sett dokumentet bör vara densamma.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com