Hur man installerar Media Player i Fedora

July 21

Hur man installerar Media Player i Fedora


Fedora är en av de många Linux-distributioner. Det är gratis och öppen källkod. När du har installerat det, har du ditt val av många program som du kan installera. En av dessa är VLC Media Player, som är ett open-source mediaspelare program som spelar DVD och strömmande ljud och video i en mängd olika format.

Instruktioner

1 Besök VLC Media Player nedladdningssida. Klicka på "Ladda ner nu" -knappen. Om det inte automatiskt vet du kör Fedora, kan du klicka på "Andra system, Versioner" under knappen, leta reda på länken Fedora på nästa sida.

2 Välj "Systemverktyg" från menyn "Program" och klicka på "Terminal" för att öppna ett terminalfönster. Skriv in "SU -" för att komma till roten, ange ditt lösenord om det behövs. Skriv sedan in följande:

rpm ivh http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm

Klicka på enter. Skriv sedan "yum install vlc" och tryck på Enter igen. Se när den laddar ner filer. Skriv "y" när det frågar om det är okej att installera, och klicka på enter.

3 Skriv "yum install mozilla-vlc" när du ser meddelandet säger att det är komplett. Den kommer att fråga igen om det är okej att installera, så skriver "y" för ja och klicka på enter.

4 Kör VLC Media Player genom att välja "Sound & Video" i menyn "Program" och klicka på "VLC Media Player" i listan som dyker upp.

Tips

  • Fedora är skapad av en gemenskap av användare över hela världen. Om du vill "ge tillbaka" du kan gå med i Fedora gemenskapen och bidra till en mängd olika sätt.
  • VLC Media Player är skapad av en ideell organisation; Om du gillar det, kan du överväga att donera till organisationen via länken PayPal på deras hemsida.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com