Lär dig Windows Felsökning

June 25

Lär dig att felsöka Windows problem genom att följa grundläggande principer. fynd dator fel innebär grundläggande steg som faller inom ett eller flera av följande kategorier: felsökning hårdvara, nätverk felsökning, fel i programkörningen på grund av operativsystemet och felsökning programvara.

hårdvara Felsökning

Om bildskärm misslyckas, först se till att bildskärmen är ansluten till rätt uttag på datorn. Nästa test monitorn med en bra signal från en annan källa. Därefter kan en lämplig grafikkortet bytas ut. Skaffa en CD att testa alla aspekter av hårdvara upp till en punkt. Hårdvara misslyckas på grund av moderkort fel, hårddisk frågor och frågor som hårddiskdatakabeln är lös, omvänd, eller frånkopplad. Kraftkabeln kan vara lös eller frånkopplad. Det kan inte snurra. Det kan finnas ett fel i hårddiskens bottenplattan eller det kan vara full kapacitet.

Många hårdvarukomponenter kan bytas ut. Kom ihåg att byta ut komponenter är det bästa sättet att komma fram till ett beslut om en viss komponent. Komponenter som kan bytas ut är tangentbordet och musen. Men kom ihåg att i ett nätverk, både tangentbord och mus kan bli föremål för registret felaktig konfiguration.

Musen kan bli föremål för hårdvarukortet eller andra brott av känsliga inre komponenter. En annan fråga med musen fungerar är att en optisk mus kan inte fungera eftersom signalen reflekteras tillbaka från en ultrashiny yta.

Felsökning i nätverk

Kontrollera den fysiska anslutningen till det lokala nätverket. Se till att kabeln inte är lös eller frånkopplad, eller uppsägning inte är sliten. Det kan vara en dålig uttag eller en dålig port på ett mellanstycke av hårdvara som en switch eller router. Kontrollera om protokoll fel. Dessa inkluderar TCP / IP fel såsom felkonfigurerad skorsten eller domännamnssystemet (DNS) fel.

Arbeta utåt. Ping localhost med Windows kommandot "ping" och "127.0.0.1" adress. Ping en känd webbplats och se om du kan få ut det. Om det är nås, kontrollera DNS-inställningar och använd en känd bra DNS-server om DNS är inställd på automatisk. Internetleverantören nätverk eller kontor LAN kan vara nere för alla, men det är mindre troligt.

Operativsystem Felsökning

Om du får ett operativsystem fel, är det troligt att systemet har stött på en dålig bit kod i ett nyligen installerat programpaket. Dessutom kan en drivrutinsuppdatering ha orsakat ett vanligt delat programkomponent, såsom en DLL (bibliotek fil) eller Visual Basic förlängningen att skrivas över. Tänk tillbaka till den senaste sak som hände på systemet eller den senaste uppdateringen föraren eller den senaste programinstallationen. Om det är möjligt, använda Systemåterställning för att rulla tillbaka till tiden före evenemanget. Detta är ett användbart verktyg vid felsökning, eftersom nästan all felsökning utesluter frågor och minska ner orsaken till ett problem.

programvara Felsökning

Programvaran kan testas med hjälp av olika kostnadsfria verktyg. En är Process Monitor (se referenser). Detta verktyg låter en felsökare testmjukvara medan den är igång, tillåter bristfällig programvara för att indikera exakt vad mjukvara eller registernyckel förändringar sker vid den exakta tidpunkten. Till exempel, är en ljudport aktiveras när en signal tas emot i en voice-over-IP-telefon programpaketet. Process Monitor kan spåra ändringar i ljudporten så att kan verifieras ögonblick detta inträffar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com