Hur ansluta min Netgear

May 31

Hur ansluta min Netgear


En router ansluter bredbandsmodemet till enheterna i ditt hus, så att de få tillgång till externa nätverk. Det kan också fungera som en brandvägg som skyddar dina datorer från skadliga program, malware och virus. Netgear gör en mängd olika routrar med funktioner som utformats för både hem och kontor. För att kunna ansluta din Netgear, måste du först konfigurera några enkla inställningar.

Instruktioner

1 Stäng av bredbandsmodemet och koppla bort den från väggen. Anslut en Ethernet-kabel från porten på modemet till Ethernet-uttaget på baksidan av Netgear. Denna port är märkt "Internet" och är vanligtvis grönt på de flesta Netgear modeller. Anslut nätadaptern för Netgear.

2 Slå på bredbandsmodemet. Låt den ansluta till din operatör. Detta indikeras av statuslamporna på framsidan av maskinen. Den "Sync" ljus betyder att modemet kommunicerar med din bredbandsleverantör. När "klar" tänds en fast grön, vilket innebär att din bredbandsanslutning är påslagen och redo.

3 Slå på Netgear router. Låt detta att ansluta till bredband modem.These enheter också har statusindikatorer på framsidan av enheten. När den är klar, kommer du att se en stadig ljus under "Internet" indikator (beroende på modell).

4 Anslut till Netgear genom att öppna upp en webbläsare och navigera till IP-adressen 192.168.1.1. Detta är standardnätverksadress för Netgear routrar. På vissa modeller kan du också kunna använda webbadressen www.routerlogin.net.

5 Logga in med standardadministratörsnamn och lösenord för routern. Standardlösenordet på Netgear routrar är "admin" och lösenord är "password" (inga citationstecken på vardera). Du kan också hitta dessa på ett klistermärke som fästs till routern eller i bruksanvisningen.

6 Följ installationsfrågorna. Netgear routrar kommer med en installationsguide program som kommer att intensifiera dig via din router konfiguration. Klicka på knappen "Ja" när routern frågar dig om du vill att det ska kontrollera din Internet-anslutning typ. Följ anvisningarna för att avsluta konfigurera routern med installationsguiden.

7 Konfigurera routern för trådlösa enheter. I huvudmenyn för Netgear inställningsskärmen, klicka på "Wireless Settings" alternativet. Här kan du ändra SSID (nätverksnamn) för routern för att passa. Standardinställningen för detta är "NETGEAR." Du kan även ange ett trådlöst lösenord eller har routern generera en för dig.

8 Anslut trådlösa enheter till Netgear genom att skriva in routerns namn och lösenord.

Tips

  • Om Netgear inte ansluta till modemet, stänga av den, vänta en minut och sedan slå på den igen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com