Vad är Fil & mapp komprimering?

April 17

Vad är Fil & mapp komprimering?


Datafiler kan kräva en hel del hårddiskutrymme. Men filkomprimering verktyg ta bort tomt utrymme från dessa filer och utföra andra platsbesparande operationer för att minska mängden lagringskapacitet dina filer kräver. Komprimera filer och mappar kan hjälpa dig att öka antalet filer du kan lagra på hårddisken.

NTFS filkomprimering

Windows operativsystem, som börjar med Windows XP, kan du komprimera filer som lagras på en volym som har formaterats med NTFS-filsystemet. När NTFS-komprimering används filerna automatiskt expanderas när de öppnas och komprimeras när de sparas.

NTFS mappkomprimering

När du komprimerar en mapp lagras på en NTFS-volym, är alla filer i volym komprimeras. Dessutom kommer alla nya filer som du lägger till mappen komprimeras.

NTFS-komprimering Begränsningar

Filer och mappar behålla sin kompression endast när de befinner sig på en NTFS-volym. Prestanda kan också minskas på grund av det arbete som datorn måste utföra för att expandera varje fil när den är öppen och komprimera den när den sparas. Slutligen kan du inte komprimera filer som krypterats med Encrypting File System (EFS). Krypterade filer är de som har skyddats så att endast användare med nödvändiga säkerhetscertifikat kan öppna dem.

zippade filer

Windows (XP och senare) innehåller också förmågan att komprimera filer med WinZip komprimeringsalgoritm. Zippade filer är komprimerade och sattes till en fil med zip förlängning. De komprimerade filer kallas ibland "arkiverade filer." Filerna i zip-filen behåller sin kompression även när de kopieras till andra volymer, skickas via e-post, och upp till andra datorer. Du måste manuellt extrahera arkiverade filer innan du kan använda dem.

Komprimerad fil Begränsningar

Filer arkiverade med WinZip teknik kan endast nås på Windows (XP eller senare) datorer eller på datorer som har WinZip verktyget. Dessutom kan vissa filer komprimeras mer än andra. Word-dokument (.doc-filer) har en hel del tomt utrymme och komprimera väl. Andra filer som JPEG (.jpg) bildfiler eller körbara (.exe-filer), inte innehåller tomrum, så att komprimera dem inte ger några diskutrymme besparingar.

Andra komprimeringsverktyg

Andra komprimeringsverktyg är tillgängliga och varje komprimerar filer med hjälp av sin egen uppsättning regler. Till exempel, de WinRAR creates.rar filer. Filer komprimeras med andra verktyg kan endast expanderas på en dator som har en kompatibel dekompression verktyg.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com