Första bärbar dator i historien att uppfinnas

September 21

Första bärbar dator i historien att uppfinnas


De tidigaste föregångare till den moderna bärbara datorn spåra tillbaka till det tidiga 1980-talet med införandet av Osborne 1 och gallret kompass 1101 datorer, som båda bidrog till att förändra bärbar dator design. Den bärbara datorn utvecklats genom många mönster och stilar. Även om Osborne 1 var den första bärbara datorn, The Grid Compass 1101 var först med att införliva den fällbara vikbar design som används av moderna bärbara datorer och var också tillräckligt liten för att passa i en persons knä.

Bakgrund

I ett augusti 1972 papper med titeln "En personlig dator för barn i alla åldrar," Alan C. Kay, datavetare, föreställde "bärbara informations manipulatorer", som han kallade en "Dynabook", som kan användas av barn som helst, när som helst som en personlig kommunikationsmedium där de kunde få tillgång till digitala medier. Den Dynabook bara nådde konstruktionsfasen --- aldrig släpps ut på marknaden --- men Kay vision införlivades senare bärbara PC mönster. PC-tillverkare insett behovet av stryktåliga datorer som kan bäras av affärsmän och konsumenter på språng.

Osborne 1

I april 1981 införde Osborne Computer Co. Osborne 1, som var den första bärbara datorn. Kostar $ 1785, viks datorn upp som en portfölj, vilket gör det lätt att bära. Det innehöll en inbyggd monitor, som vid 5 inches, är små av moderna laptop standarder. Det presenterade också 64K av direktminne (RAM), ett 4,0 megahertz centralenhet, två diskettenheter och en modemport. Enheten var stora, väger 24 pounds och enligt PC Magazine, var ungefär lika stor som en symaskin. Detta gjorde det svårt för användarna att hålla Osborne 1 i knät när du använder datorn. Det behövs också för att vara ansluten till ett vanligt vägguttag för att fungera. På grund av dess uppfällbart konstruktion, men det skulle kunna föras på ett flygplan som handbagage. Osborne 1 sålde bra, med 10.000 sålda enheter under en månad, men det var snart outshined av den första IBM PC, som infördes 1981.

GRiD Kompass 1101

Släppt 1982 av The Grid Systems Corp., är The Grid anses vara den första riktiga laptop eftersom det var tillräckligt liten --- väger 10 pounds, 12 ounces --- realistiskt användas medan du sitter på en persons knä. Den var ursprungligen avsedd för företagsledare, genom den amerikanska militären använde GRiD Kompass 1101 på området, och det var också ombord på rymdfärjan Discovery i juni 1985. Pris på $ 8150, vilket gjorde det den dyraste dator finns det presenterade en 6-tums elektroluminiscent skärm som visas text med en upplösning på 80-by-24 bildpunkter, en 8 MHz processor, 256K RAM och en formgjuten magnesiumlegering fall.

överväganden

Trots dessa tidiga framgångar, det var inte vanliga efterfrågan på bärbara datorer, och bärbara datorer överskuggades av stationära datorer för ytterligare 20 år. Bärbara datorer inte blivit allmänt förekommande fram till början av 21-talet, som drivs dels av en stor ökning av tillgången på trådlösa nätverk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com