Vilken fil som behövs för att ladda upp en bild från en dator?

May 2

Grafikfiler behövs för att ladda upp bilder från datorer. Datoranvändare använder raster och vektorgrafik för 2-D bilder; Du kan också ladda upp 3D-grafik. Det finns många filändelser, som .gif, .svg och .3 ds, behandlar grafikfiler. Alla stationära datorsystem bör kunna använda dessa filer att ladda upp bilder.

Grafik

Grafikfiler används för att ladda upp bilder, i motsats till något annat som text eller ljud. Dessa filer innehåller bilder med programmering som krävs för att visas på en datorskärm. Miljontals färger finns tillgängliga i grafikfiler. Ladda upp bilder innebär att flytta dem från en dator till ett större system av datorer, som Internet.

rastergrafik

Rastergrafik används ofta för digitala bilder, ikoner och grafik som finns på Internet. Om du laddar upp bilder från en digitalkamera till en dator, eller från en dator till Internet, dessa bilder representeras av rastergrafik. .gif, .jpeg, Tif och bmp är några vanliga exempel på rastergrafikfiler.

vektor~~POS=TRUNC grafik~~POS=HEADCOMP

Vektorgrafik används för skyltar, logotyper, diagram och andra ritningar, så om du laddar upp en ritning du gjort på din dator på Internet, denna ritning representeras av denna typ av grafik. Vektorgrafik kan hittas på föremål från visitkort till skyltar. .svg, .drw, .ai Och .eps är några exempel på vektorgrafikfiler.

3-D-grafik

3-D grafik kan också laddas upp, ofta under 3-D bilder för 3-D animation, CAD, CAM och CAE-programvara. CAD står för Computer-Aided Design, CAM står för Computer-Aided Manufacturing och CAE står för Computer-Aided Engineering. Ibland 2-D och 3-D grafik blandas samman. .3 Ds, .c4d och DWG är några vanliga exempel på 3-D bildfiler.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com