Hur man ställer in en kabelmodem

April 3

Hur man ställer in en kabelmodem


Höghastighetsanslutning till Internet har blivit mer kostnadseffektiv och mer utbredd i USA. Det kommer i alla former och storlekar, men en vanlig bärare i denna höga åtkomsttid är kabelbolaget. Både nationella och lokala kabelbolag erbjuder ett brett utbud av servicealternativ för kabel Internettjänst. Merparten av tiden när du registrerar dig, en tekniker kommer till ditt hus för att installera din tjänst. Men om du behöver flytta din dator till ett annat rum eller du kanske flytta till en ny plats, kan du vara på egen hand när kabelbox anslutning. Så låt oss ta en titt på hur det går till så att du inte kommer att lämnas utan din höghastighetsinternet tjänst.

Instruktioner

1 Stäng av datorn innan du börjar göra anslutningar. Se till att kabelmodemet är igång med din tjänst innan du försöker göra datoranslutningen.

2 Anslut koaxialkabeln från vägguttaget i baksidan av kabelmodemet där den är märkt "kabel" och har den manliga koaxial anslutning. Använd en förlängningskoaxialkabel om det behövs för att nå modemet.

3 Anslut CAT 5 nätverkskabeln från kabelmodemet där den är märkt "PC" (eller något liknande) och anslut den andra änden till datorns baksida där nätverkskortet är. Dessa anslutningar är RJ-45 anslutningar som ser ut som överdimensionerade telefonjack. Om du har också telefontjänst via din kabelleverantör, kommer du vill ansluta telefonlinjen till porten på baksidan av kabelmodemet märkt "Telephone".

4 Anslut strömsladden på baksidan av kabelmodemet och anslut den till ett grenuttag med kraftöverspänningsskydd. Modemet ska slås på av sig själv när den är ansluten. Det kommer att gå igenom en effekt på självtest och sedan göra anslutningen till kabel Internetleverantör. När lamporna indikerar ström och kabel är gröna, är du redo för steg 5. Det kan ta flera minuter för modemet att ansluta till din operatör.

5 Slå på datorn och testa din Internet-anslutning. Om din dator fortfarande har problem med att ansluta till Internet, kan du behöva återställa kabelmodemet. Du kommer att hitta en liten försänkt knapp storleken på huvudet på en kulspetspenna antingen på baksidan eller framsidan av modemet. Denna knapp kommer att märkas "Reset". Pushing det en gång kommer att göra det möjligt för modemet att starta och återställa alla anslutningar. Stäng av datorn innan återställning av modemet för att tillåta datorn att spola alla anslutningar nätverks ur minnet också.

Tips

  • Om strömmen går ut och anslutningen inte återställs när det kommer tillbaka på, alltid starta enheterna i följande ordning: kabelmodem första, dator sekund.
  • Håll kabelmodemet där det kan få ordentlig ventilation.
  • Ring din kabel Internetleverantör om du får frekventa avbrott i kabel Internet och starta om modemet inte lösa problemet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com