Hur man gör Semi-Transparent Texter på GIMP

December 24

Halvgenomskinliga bildtexter är användbara för att placera subtila text över en bild och samtidigt tillåta en del av bilden syns igenom. GNU Image Manipulation Program, eller GIMP stöder skapandet av dessa rubriker genom opacitet kontroller och alfakanaler. Alfakanaler är lager på varje pixel som innehåller information som ger insyn. TIFF och PNG filformat varje stöd 256 grad av öppenhet, med 0 som helt ogenomskinlig och 255 som helt transparent. GIF-filer bara tillåter en färg för att vara transparent och stödja färre nivåer öppenhet.

Instruktioner

1 Öppna GIMP och skapa ett nytt projekt genom att klicka på Arkiv-menyn och välja "Ny".

2 Ange bildstorleken eller välja en förinställd storlek från mall i rullgardinsmenyn.

3 Klicka på textverktyget i verktygslådan. Lägg märke till att den nedre delen av de toolbox förändringar för att återspegla de alternativ för detta verktyg.

4 Välj teckensnitt, teckenstorlek och teckenfärg från alternativ textverktyget.

5 Klicka på duken. GIMP Textredigeraren öppnas.

6 Skriv bildtexten till textredigeringsrutan och klicka på "Close" när du är klar. Texten kommer nu att visas i duken.

7 Justera opaciteten reglaget i dialogrutan Lager rutan tills rubriken har önskad transparens.

8 Stäng av bakgrundslagret genom att klicka på ikonen synlighet om du vill exportera dina bildtexter och använda dem i ett annat program. Om du inte stänger detta skikt av, kommer bakgrunden exportera som ett färgat skikt bakom dina bildtexter och din text kommer helt enkelt visas som en ljusare färg istället för att vara transparent.

9 Se till att bildtexten skikt har en alfakanal genom att klicka på dialog Kanaler ruta. Om den här dialogrutan inte redan är öppen, öppna den genom att klicka på menyn "Windows" och välja "Kanaler". Om bildtexten skiktet inte redan har en alfakanal, klicka på Lager-menyn och välj "öppenhet", klicka sedan på "Lägg till alfakanal."

10 Spara filen som en .png, .tiff eller .gif fil. Observera att .jpg filer är vanligare i vissa grafikprogram, men de har inte stöd för genomskinlighet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com