Det bästa sättet att koppla upp din dator till en TV

January 2

Det bästa sättet att koppla upp din dator till en TV


Datorn med en bra Internet-anslutning ger dig tillgång till en förvirrande mängd underhållning. Digital fotografering fyller våra hårddiskar med bilder och enkel att använda programvara ger oss möjlighet att tillverka våra egna bildspel och filmer. Det stora problemet är att små datorskärmen är för liten för att göra en bekväm bildskärm om du har en grupp. Lyckligtvis finns det förmodligen en stor skärm alternativ som sitter i närheten - TV. Men vad är det bästa sättet att få en bild från datorn till tv: n?

alternativ

Datorer använder ett grafikkort för att bearbeta videosignaler och ett ljudkort för att bearbeta ljud. Det finns flera sätt att skicka en signal från datorns grafik och ljudkort till ingångarna på TV. Du kan göra det med sammansatta signaler från RCA-kontakter (även kallad "tulpan" kontakter). Ett annat sätt är genom en standard VGA-utgång genom en omvandlare som modifierar signalen att arbeta på en TV. Du kan också använda en S-videokabel och ljudkablar eller en rak "TV-Out" videokontakt. Slutligen, om din TV har en VGA-ingång, kan du bifoga den direkt till VGA-utgång på datorn.

S-Video

S-videokontakt är bättre än både den sammansatta signalen eller VGA-signal för att ge dig en tydlig bild på TV: n. De flesta tv-görs efter 2000 har en S-videokontakt - en svart 4 eller 7 pinnars runda kontakten vanligtvis bredvid tulpan kontakterna på baksidan av TV, video och DVD-spelare eller satellitboxen. Om du vill skicka en videosignal till TV: n, helt enkelt ansluta en lång S-videokabel från S-videokontakt på datorns baksida till S-Video-kontakten på baksidan av tv-apparaten. Använd sedan fjärrkontrollen för att välja S-videoingång. Ljud måste köras separat från datorns ljudutgångar till TV ljudingångar.

TV-Out

Nyare stationära eller bärbara datorer levereras ofta med en TV-utgång. Grafikkort som har en process TV-utgång video och ljudsignalen och skicka ut dem på en sammansatt kabel-tv. Detta kan ge dig en ännu bättre signal än med S-video.

VGA-port

HDTV började komma med VGA-portar snart efter TV-sändningar började anta HD-protokoll. VGA-porten är anslutnings datorer använder för att fästa vid VGA-bildskärm. Om din HDTV har en VGA ingångsport, kommer detta att ge dig högsta kvalitet signalen för alla. helt enkelt använda en vanlig bildskärm kabel och köra den från VGA-porten på baksidan av din dator eller laptop och koppla in den VGA-ingång på baksidan av din HDTV.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com