Hur man monterar interna hårddiskar i Ubuntu

September 21

Linux filsystem är mycket annorlunda från Windows. Hårddiskar och partitioner är monterade på platser inom filsystemet, till skillnad från i Windows där varje partition tilldelas en enhetsbeteckning. Andra än enhet som innehåller operativsystemet, ytterligare enheter i Linux är inte tillgängliga förrän de tilldelas en plats i filsystemet. Även om inte så enkelt som Windows, erbjuder Linux filsystem flexibilitet och montera en enhet ofta tar ett enda kommando.

Instruktioner

1 Öppna Skivverktyg i Ubuntu under "System Administration." På huvudmenyn, klicka på "System" och sedan "Administration" och välj "Skivverktyg" från listan.

2 Välj den extra hårddisken från menyn till vänster i fönstret. Systemet startenheten är förmodligen visas först, följt av ytterligare hårddiskar. Beroende på konfigurationen, kan du tala om för systemet kör från andra enheter av huruvida enheten har växlingspartitioner. Leta efter växlingspartitioner i driv grafik i huvudfönstret.

3 Partitionera hårddisken om det behövs. Använd filsystemet ext4 om enheten endast kommer att användas under Linux. Annars är FAT rekommenderas för enheter som kommer att användas i Windows och Linux. Format volymknappen startar formateringen guiden.

4 Montera enheten genom att klicka på "montera Volym" -knappen. Ubuntu erbjuder en standardmonteringsplats. Den nya diskpartition nås genom en ikon på skrivbordet Ubuntu eller "platser" menyn högst upp på skärmen. Ubuntu standardmonteringsplats är katalogen "/ media / volym", där volymen är namnet på den nya partitionen.

Tips

  • Skivverktyg är det enklaste sättet att montera enheter i Ubuntu. Om du vill montera en enhet på en annan plats, måste du använda kommandoraden. Kommandoraden Diskhantering rekommenderas inte för den genomsnittlige användaren. Dokumentation om hur man monterar enheter via kommandoraden är tillgänglig via nätet Ubuntu Hjälp eller manualer på Debian-baserade operativsystem (se Resurser).

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com