Hur man installerar 3 1/2 diskettenhet i Windows XP

September 19

Hur man installerar 3 1/2 diskettenhet i Windows XP


De flesta datorer inte kommer med en inbyggd 3,5-tums diskettenhet dessa dagar. Det är därför du kan behöva en extern USB-diskettenhet för att köra disketter på Windows XP. Diskettenheter är tillgängliga på marknaden och nästan alla av dem är kompatibla med Windows XP eller högre. Dessa drivs av en USB-kabel som redan ingår i lådan.

Instruktioner

1 Ta diskettenheten och USB-kabeln ur sin låda. De flesta av dem kommer inte med installationsskivor. De är utformade som plug-and-play-enheter.

2 Anslut ena änden av USB-kabeln till diskettenheten om det inte redan är ansluten. De flesta av de nyare modellerna kommer med en USB-kabel som är permanent anslutna till baksidan av diskettenheten.

3 Sätt i den andra änden av USB-kabeln till en ledig USB-port på datorn. Dessa är oftast i ryggen eller framsidan eller bådadera i stationära torn. Om du använder en bärbar dator, USB-portarna är på sidorna eller baksidan.

4 Vänta tills Windows XP känner igen din 3,5-tums diskettenhet. Du bör en se popup-dialogruta på den högra sidan av aktivitetsfältet, bredvid klockan. Det bör ange att datorn förbereder sig för att installera diskettenheten.

5 Vänta tills Windows XP säger att enheten är klar att använda.

6 Sätt i en 3,5-tums diskett i diskettenheten.

7 Klicka på Start-knappen. Klicka på "Den här datorn".

8 Leta upp 3,5-tums diskettenhet. Windows XP kommer att tilldela en enhetsbeteckning för enheten.

9 Dubbelklicka på ikonen för diskettenheten för att se till att dess är korrekt ansluten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com