Min Acer Aspire 5536-5218 kommer inte att erkänna Mini DVD

June 2

Acer Aspire 5536-5218 bärbara datorer kan inte känna igen mini DVD-skivor eftersom skivorna inte är kompatibla med datorn. Den inbyggda optiska enheten är inte avsedd för skivor mindre än standard 120 mm storlek i första hand används för DVD-skivor. Mini DVD-skivor, som främst används med mini skiva videokamera, kan är inte användas med datorn utan videokameran.

Kompatibilitet

Den optiska skivenheten på en Acer Aspire 5536-5218 bärbara kan läsa och skriva data på CD-skivor och DVD-skivor. Den super multi dubbla lager enhet kommer inte att erkänna mini DVD eftersom de inte är i standard 120 mm storlek, vilket Aspire 5536-5218 stöden.

skivor

Acer Aspire 5536-5218 är förenligt med endast följande skivor: CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R, DVD-ROM DL, DVD-R DL, DVD + R DL, DVD-RW och DVD + RW. Dessa skivor kan användas för att läsa eller skriva. Den inbyggda optiska enheten är också kompatibel med Blu-ray-skivor. Oavsett om du läser eller skriver data, varierar varje skiva i hastighet. Aspire 5536-5218 stöder olika hastigheter beroende på skivan.

Felsökning

Laddar en mini DVD i den optiska enheten på ett Aspire 5536-5218 kan störa den bärbara datorns normal drift. Datorn är inte bara oförmögen att läsa mini DVD-skivor, men en skivan kan orsaka utstötningsproblem. När du sätter en inkompatibel skiva snurrar den optiska enheten mycket svårare än vanligt att läsa data. Om det är oförmögen att läsa data på skivan, kan de systemet fryser, vilket kan leda till utstötningsproblem.

Tips och varningar

Innan du använder skivor, kontrollera att de är kompatibla med din Aspire 5536-5218. Den bärbara datorns dokumentation eller handbok innehåller information om kompatibla skivor och skriva och läshastigheter. Om du har satt i en mini DVD-skiva i den optiska enheten och det inte matas ut, undvika manipulering med din bärbara dator eller riskerar att skada den ytterligare. Kontakta istället Acer för ytterligare felsökning och eventuella reparationer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com