Hur du återställer ett BIOS lösenord i Windows

February 22

Hur du återställer ett BIOS lösenord i Windows


Det finns flera orsaker till en dators BIOS / CMOS-minnet kan behöva återställas. Några av dessa skäl skulle kunna omfatta en bortglömd BIOS-lösenord, en överklockad processor, kommer datorn inte startar eller allmän systemfel. Återställning av minnet av en datorns BIOS effektivt åter sina CMOS till fabriksinställningarna utan lösenord. BIOS lagrar information om en dators hårdvara och drivs med batteri. När BIOS återställs, kan CMOS-inställningarna justeras för att passa.

Instruktioner

Hur du återställer ett BIOS

1 Stäng av datorn. Klicka på "Start" och välj "stänga av" från menyalternativen. Koppla bort datorn från strömkällan.

2 Jorda dig själv eller datorn för att skydda mot elektrostatisk urladdning och skada. Ett antistatiskt handledsband är den idealiska lösningen.

3 Koppla bort alla externa enheter, såsom mus, tangentbord eller bildskärm från datorn.

4 Lägg datorn på en plan yta, företrädesvis på en antistatisk matta och vanligtvis högra sidan uppåt. Försiktigt bort skruvarna från huslocket. Ta bort locket för att exponera insidan av datorn.

5 Lokalisera nickel-storlek batteri, som vanligtvis läggs plant men kan upprätt på vissa moderkort. Ta försiktigt bort batteriet för hand. Vänta fem minuter och installera om batteriet.

6 Sätt tillbaka locket, dra åt skruvarna och anslut alla kablar och ström till datorn. Datorns BIOS är nu återställd till fabriksinställningarna. Justera BIOS-inställningarna under uppstart eller vänta och datorn bör automatiskt ladda standardinställningarna och operativsystemet.

Tips

  • För att omedelbart justera BIOS-inställningarna, kommer de första uppstarts skärmar berätta vad knapp att trycka på för att få tillgång. Det är oftast en "F1 till F12" -knappen på "Esc" eller "Delete" -tangenten.
  • Om du väljer att skriva in ett nytt lösenord, skriv ner det och hålla ett säkert ställe. BIOS-lösenord är lätt besegras.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com