Hur säkra en trådlös Internet-anslutning

April 29

Även trådlösa nätverk ger ökad rörlighet för användare, är datasäkerhet en av de viktigaste frågorna. Data som överförs i ett trådlöst nätverk är mer mottagliga för att manipuleras än en trådbunden Internet-anslutning. Enkel tillgång till trådlös hårdvara och programvara har gjort det enkelt för hackare att hacka sig in oskyddade nätverk. Här är hur man kan säkra en trådlös Internet-anslutning.

Instruktioner

1 Ändra standardinloggningsinformation snart efter etableringen och konfigurera den trådlösa anslutningen.

2 Ändra Service Set Identifier (SSID) och åtkomstpunkter omedelbart efter att konfigurera det trådlösa nätverket. Standard-SSID för enkel konfiguration är ett enkelt namn, typiskt den från tillverkaren.

3 Inaktivera SSID-sändning. Generellt routrar och åtkomstpunkter regelbundet och automatiskt sända SSID gör den användbar i mobila hotspots där konsumenterna kommer, använder tjänsten och gå vidare. Inaktivera SSID, särskilt i hem kontor döljer nätverket från nyfikna ögon även om det fortfarande kan detekteras på annat sätt.

4 Använd enheter som stöder åtminstone WPE data säkerhetsprotokoll i trådlösa nätverk. WPA och WPA2 ge ökad säkerhet. Bibehålla datasäkerhet nivå med hjälp av utrustning som överensstämmer med samma säkerhetsprotokoll. Även en enda enhet efter en lägre nivå av säkerhetsåtgärder gör ett lätt mål för cyberattacker.

5 För avancerad säkerhet, setup en brandvägg på alla datorer. Detta bör vara ett komplement till brandväggen som routrar ändå stödja.

6 Minimera läckage av trådlösa signalen genom att placera routern eller åtkomstpunkter på en central plats i lokalerna. Inrätta dessa enheter i en balkong eller i närheten av ett fönster / dörr sänder signalen utanför, där det lätt kan användas av andra lämpligt konfigurerade enheter. I detta avseende vissa routrar ger även användaren möjlighet att minska signalområdet för att säkerställa signalmottagning i byggnaden.

7 Feed MAC-adresser, unika identifierare för nätverksenheter, i routern och accesspunkter för att begränsa värdar kommunicerar med varandra i ett trådlöst nätverk. Detta är särskilt användbart i små trådlösa nätverk som de som inrättats i hem och hemmakontor.

8 Undvik att använda DHCP för att tilldela IP-adresser dynamiskt. Använd i stället statiska IP-adresser för alla värdar i ett trådlöst nätverk. Dynamiska IP-adresser är lätta att använda, men också lätt att hacka in.

9 Begränsa enheter från att ansluta automatiskt till ett trådlöst nätverk.

10 Stäng av alla värdar och nätverksenheter om de inte kommer att vara i bruk under flera dagar särskilt när du är ute och reser.

11 Säkerställa att fjärradministration funktionen av routern är avstängd. Om routern är konfigurerad för fjärrhantering, kan vem som helst få tillgång till den.

Tips

  • Garantera ökad säkerhet genom att välja program och hårdvara är kompatibel med samma protokoll.
  • Ingen av dessa metoder är en full säkert sätt att säkra ett trådlöst nätverk. Vart och ett av dessa steg gör dock nätverket gradvis säkra lämnar litet utrymme för obehörig åtkomst. Du kan göra det svårt för hackare att hacka in ditt trådlösa nätverk genom att genomföra maximalt antal säkerhetsåtgärder förklarats ovan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com