definiera Bildskärmar

May 24

Monitorer är den enhet som medger visualisering av information via TV eller datorn. Bortsett från datorns hårddisk, är det anses vara en av de viktigaste delarna av datorn, eftersom det ses nästan hela tiden.

CRT-bildskärmar

Katodstrålerörets bildskärm fungerar på samma sätt som en traditionell tv och är samma fyrkantiga. Istället för att använda pixlar, visar CRT bilder i en serie av linjer och punkter.

Platt-skärmar

Platta skärmar är det senaste inom följa utvecklingen. Platta skärmar spara värdefullt utrymme på skrivbordet och är betydligt billigare att driva än den traditionella CRT.

Pekskärm

Touch-skärmar är vanliga på stordatorer och handhållna telefoner. De används ofta inom detaljhandeln som en del av kassasystemet och kreditkorts enheter.

överväganden

När du köper en ny bildskärm ta några saker i beaktande, inklusive vad du gör med din dator, de flera ingångar, svarstiden och format.

tips

Peta inte skärmen, särskilt platt-modeller, eftersom det kan skadas. Rengör bildskärmen med en fuktig pappershandduk eller vävnad, och undvik att använda få monitorn våt med rengöringsmedel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com