Hur man skapar en kalender i PDF

April 12

Hur man skapar en kalender i PDF


Kalendrar är viktiga för hem och liknande för att kontoret att alla kvar på en tid schema. Du kanske vill välja en elektronisk metod för att skicka en kalender, för att spara tid och pengar. Adobe Portable Document Format (PDF) plattform är ett utmärkt val. När du skapar dem, kan du bifoga PDF-filer till e-postmeddelanden. Mottagarna kan läsa PDF-bilagor med hjälp av Adobe Acrobat Reader.

Instruktioner

1 Välj ett ordbehandlingsprogram som kan skapa tabeller i form av en kalender rutnät. Överväga antingen Microsoft Word eller Openoffice för Windows, Openoffice eller Gnumeric för Linux, och Openoffice eller iWork för Apple-system. Openoffice är ett kostnads ​​lösning tillgänglig för användning på alla tre och har inbyggd PDF-skapande förmåga.

2 Köpa och installera Adobe Acrobat, om du valde Openoffice.

3 Öppna ordbehandlingsprogrammet och skapa ett nytt dokument. Ställ in sidorienteringen till liggande, och om du vill, skapa en titel på toppen. Tillsätt 3 till 4 rader utrymme under titeln och använd sedan "Verktyg" lista över alla nämnda ordbehandlingsprogram och skapa en tabell. Ge ditt bord sju kolumner (speglar 7 dagar i veckan) och fyra rader (4 veckor per månad).

4 Ange dagar och datum i det övre högra hörnet på varje cell med månaden bara nämna ovanför tabellen och ange tider och annan information i relevanta rutor så att alla möten eller händelser lätt tittade på den nya kalendern.

5 Spara din kalender som ett ordbehandlingsdokument. För fullständig kompatibilitet med Adobe Acrobat, om du använder deras kommersiella paket, skulle det vara bäst att spara dokumentet som en DOC (Microsoft Word-dokument) fil. När du har sparat öppna filen med Acrobat - eller Openoffice om du använder det som din lösning - och exportera dokument som en PDF-fil. "Export" -funktion i båda programmen finns under "File" längst upp på de viktigaste skärmarna.

Tips

  • Använd PDF lösenordsskydd för att hindra obehöriga ögon från avlyssning känslig information. Både fullutrustad version av Adobe Acrobat och Openoffice tillhandahålla denna funktionalitet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com